Καιρός: Τοπικές καταιγίδες και άνεμοι στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Τοπικές καταιγίδες και άνεμοι στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Απρίλιος "έφερε" βροχές και επιδείνωση καιρού

Παρά την έλευση του Απριλίου, ο καιρός συνεχίζει τα τερτίπια του.Λίγες νεφώσεις προβλέπονται την Τετάρτη στο νησί μας που γρήγορα θα αυξηθούν και από το απόγευμα τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι πνέουν Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ενισχύονται οι άνεμοι την Πέμπτη

Για την Πέμπτη σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές και εκ νέου τις βραδινές ώρες στην Κρήτη.Οι άνεμοι θα πνέουν Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και σταδιακά δυτικοί βορειοδυτικοί, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Ηρακλείου λόγω των ανέμων την Τετάρτη και την Πέμπτη: «Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσε σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα».

Καταιγίδες και χιονοπτώσεις στην υπόλοιπη χώρα

Στην υπόλοιπη χώρα πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα βροχές, στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο, με σταδιακή εξασθένηση. Τα φαινόμενα στα βορειοανατολικά θα είναι μέχρι το μεσημέρι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι στα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στο βόρειο Αιγαίο νωρίς το πρωί τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, και παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια και τα κεντρικά ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News