Κρήτη

Ένωση Καταναλωτών Κρήτης: Παράταση δόσεων τριών μηνών στα δάνεια που έχουν ρυθμιστεί με τον Νόμο Κατσέλη

«Ανάσα» ρευστότητας σε οφειλέτες που αποδεδειγμένα πλήττονται οικονομικά από τον κορωνοϊό»

«Ανάσα» στους δανειολήπτες, που η ρευστότητα τους ,πλήγηκε από τον κορωνοιό ,φέρνει η  παράταση των τριών μηνών, στην καταβολή των δόσεων των δανείων τους, στις τράπεζες, με Νομοθετικές Πράξεις της Κυβέρνησης.

Αυτό αφορά δανειολήπτες -επιχειρήσεις και νοικοκυριά- που είτε ρύθμισαν τα δάνειά τους ,μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού, παλαιού ή νέου νόμου Κατσέλη, στο πλαίσιο ρυθμίσεων των ν. 4469/2017, 4605/2019 και 3869/2010(δηλ. σε όλους που έχουν ρυθμίσει τα δάνεια τους).

Πιο αναλυτικά, και σύμφωνα με την διευκρινιστική ανακοίνωση, της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,  στην οποία αναφέρεται:

«Όπως προκύπτει από το άρθρο 5 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), «για οφειλέτες που αποδεδειγμένα πλήττονται από τις συνέπειες του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, δυνάμει της από 11.3.2020 ΠΝΠ (Α’ 55) και της από 20.3.2020 ΠΝΠΠ (Α’ 68) και των κατ’ εξουσιοδότηση αυτών υπουργικών αποφάσεων, που έχουν εκδοθεί ή πρόκειται να εκδοθούν, αναστέλλεται για χρονικό διάστημα τριών μηνών η καταβολή των δόσεων, στο πλαίσιο ρυθμίσεων των ν. 4469/2017, 4605/2019 και 3869/2010 (Α’ 130), χωρίς να επέρχονται οι συνέπειες λόγω της μη καταβολής και χωρίς να τροποποιείται η συνολική διάρκεια της ρύθμισης». Δηλαδή, ο δανειολήπτης ο οποίος έκανε αίτηση για ένταξη σε κάποιο από τα παραπάνω πλαίσια ρύθμισης των δανείων του, έχανε τη ρύθμιση εάν καθίστατο υπερήμερος, δηλ εάν το συνολικό ύψος του ποσού σε καθυστέρηση ,υπερέβαινε αθροιστικά την αξία τριών μηνιαίων δόσεων.

Όσον αφορά τους οφειλέτες που δεν έχουν τεθεί μέχρι σήμερα υπό κρατική… προστασία ή στον παλιό ή νέο νόμο Κατσέλη,  αυτοί, σύμφωνα με τη σχετική Πράξη, θα μπορούν αφενός να προσπαθήσουν να ενταχθούν στον ν.4605/2019 που ισχύει , (λήγει 30-4-2020 ελπίζοντας στην παράταση αυτής) αλλά και  να  καταθέσουν ηλεκτρονικά αίτηση ρύθμιση του χρέους τους, προκειμένου και αυτοί να πετύχουν την τρίμηνη  αναστολή των δόσεων των δανείων τους.

Για περισσότερη ενημέρωση , μπορεί ο κάθε οφειλέτης όχι να τρέχει με την φυσική του παρουσία στις τράπεζες, αλλά να επικοινωνεί με την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης στο email epkxan@gmail.com επίσης στο κινητό τηλέφωνο της Ενωσης.698985565

Ευχόμαστε υγεία σε όλους και Υπομονή!!! Μένουμε στο σπίτι μας και ας θυμηθούμε το τραγούδι ""ένα λεπτό μόνο ζωής δεν αγοράζεται με δις "

Σημείωση: Αφορά  ΜΟΝΟ οφειλέτες δανείων, που αποδεδειγμένα πλήττονται οικονομικά ,από τον κορωνοϊό»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια