Η διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα και οι εκτιμήσεις για την Κρήτη

Κρήτη
Η διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα και οι εκτιμήσεις για την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδικοί δίνουν χρήσιμες πληροφορίες για τον κορωνοϊό στην «Ώρα Αιχμής»

Για την διασπορά του covid 19 στην κοινότητα αλλά και την πορεία με βάση τα κρούσματα την Κρήτη και την χώρα γενικότερα αναφέρθηκαν στην διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» με το Μάνο Δασκαλάκη, ακαδημαϊκοί και διευθυντές κλινικών από νοσοκομεία της Κρήτης.

Στο μικροσκόπιο των ειδικών μπήκαν και τα νέα δεδομένα όσον αφορά την χλωροκίνη μετά και τις νέες ανακοινώσεις του Σωτήρη Τσίοδρα για την κατ' οίκων αγωγή.

Η ανάλυση των αριθμητικών δεδομένων, η συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά και οι εκτιμήσεις για την κορύφωση της επιδημίας στην Κρήτη μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της τηλεοπτικής συζήτησης.

Τι συμβαίνει με τη χλωροκίνη;

Με αφορμή τις δηλώσεις του Σωτήρη Τσιοδρά για την δυνατότητα αγωγής με χλωροκίνη σε ασθενείς που νοσηλεύονται στο σπίτι το σύνολο των ειδικών τόνισε την αναγκαιότητα της συνεργασίας με τον γιατρό ο οποίος μέσω της ειδικής πλατφόρμας κάνει το αίτημα για την δυνατότητα να δοθεί η αγωγή αυτή σε ασθενή που παρακολουθεί. Πάντως υπογράμμισαν την αποτελεσματική εξέλιξη της αγωγής αναφέροντας όμως και την πιθανότητα επιπλοκών σε κάποιων που λαμβάνει το συγκεκριμένο φάρμακο.

Πως αντιμετωπίζεται ένα κρούσμα στο Ρέθυμνο

Η διευθύντρια της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ρεθύμνου Λοιμωξιολόγος Ελένη Ιωαννίδου αναφέρθηκε στην διαδικασία αντιμετώπισης ενός κρούσματος στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, τονίζοντας ότι τα ύποπτα κρούσματα βρίσκονται σε διαφορετικό χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος και μετά την διερεύνηση είτε θα οδηγούνται στον ειδική κλινική για τον covid 19 είτε σε άλλες κλινικές εφόσον οι ασθενείς δεν είναι θετικοί.

Παράλληλα χαρακτήρισε καλή την πορεία της υγείας του ασθενή που νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Πριν το Πάσχα η κορύφωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Οι καθηγητές πνευμονολογίας από το Ηράκλειο και την Αθήνα Νίκος Τζανάκης και Παναγιώτης Μπεχράκης αναφέρθηκαν στα μέτρα που φαίνεται να λειτουργούν αποτελεσματικά μέχρι και σήμερα εκτιμώντας ότι η κορύφωση της επιδημίας στην χώρα μας τοποθετείται περίπου λίγο πριν το Πάσχα. Μάλιστα εξέφρασα την συγκρατημένη αισιοδοξία τους για την πορεία της νόσου στην Κρήτη που θα μπορούσε να είχε καλύτερη εξέλιξη από το σύνολο της χώρας τονίζοντας όμως ότι δεν χρειάζεται εφησυχασμός μιας και όλα είναι ακόμα σε εξέλιξη.

SOS για τους καρδιολογικούς ασθενείς

Για τους καρδιολογικούς ασθενείς αλλά και για τον τρόπο που πρέπει να θωρακιστούν μίλησαν τόσο ο καθηγητής καρδιολογίας Γίωργος Κοχιαδάκης ενώ για τον τρόπο που λειτουργούν πλέον τα ιδιωτικά ιατρεία μίλησε ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Ηρακλείου Χάρης Βαβουρανάκης.

Ποιο είναι το σύμπτωμα – «κλειδί» του κορωνοϊού;

Όσον αφορά τα συμπτώματα που πρέπει να κινητοποιήσουν οι καθηγητές πνευμονολογίας Παναγίωτης Μπεχράκης και Νίκος Τζανάκης αλλά και ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ρεθύμνου Κώστα Καλλέργης, τόνισαν ότι η δύσπνοια είναι το σύμπτωμα που απαιτεί εγρήγορση καλώντας τους κατ΄ οίκων ασθενείς να έχουν καθημερινή επικοινωνία με τον γιατρό τους ακόμα και αν η νόσος εξελίσσεται πολύ ήπια.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή:

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News