Κρήτη

Οδηγίες για τους δανειολήπτες: «Πληρώνω ή δεν πληρώνω την δόση του δανείου μου;»

Τι αναφέρει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης;

Με αφορμή τα ερωτήματα δανειοληπτών σχετικά με την πληρωμή των δόσεων των δανείων τους, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, δημοσιεύει τις ακόλουθες οδηγίες:

1)Πρωταρχικό μέλημα της Πολιτείας, αλλά και του καθενός από μας, είναι η διαφύλαξη του πολυτιμότερου αγαθού, που είναι η Υγεία μας

2)Για τους ενήμερους δανειολήπτες, υπάρχει η δέσμευση της Κυβέρνησης, δια στόματος του αρμοδίου Υπουργού, ότι υφίσταται τρίμηνη αναστολή των δόσεων, των ενήμερων δανείων, για Επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Βασικά ο Υπουργός, ανέφερε ότι ο δανειολήπτης, όταν τον παίρνουνε τηλέφωνο οι τράπεζες, θα πρέπει να συναινεί γι’ αυτήν την τρίμηνη αναστολή. Η συλλογιστική, δεν πληρώνω σε εκείνο, που δεν ανήκει στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που δεν έχει θιγεί η οικονομική του ρευστότητα από την κρίση του Κορωνοϊού, δεν στέκει,

3)Ανήκω σε εκείνο τον δανειολήπτη ,που έχω καταθέσει αίτηση του ν.4605/2019 (ηλεκτρονική πλατφόρμα), είμαι επιλέξιμος από αυτήν και με καλούν οι Τράπεζες να πάω να υπογράψω την σχετική σύμβαση, καθώς χρειάζεται, η φυσική μου παρουσία και ανήκω στην ευαίσθητη πληθυσμιακή ομάδα, όπως αυτή έχει καθοριστεί από τις Υγειονομικές υπηρεσίες της Χώρας, δεν πηγαίνω, το αναβάλλω, ώσπου να ανασταλεί η Κυβερνητική απαγόρευση κυκλοφορίας, λόγω του Κορωνοϊού.

 Βεβαίως είναι τραγικές οι καταγγελίες που φθάνουν στην Ένωση των Καταναλωτών, από τον τρόπο που καλούν οι τράπεζες τους δανειολήπτες, εν μέσω Κορωνοϊού, όπως "ελάτε να υπογράψετε την σύμβαση σας, γιατί ισχύει για σήμερα και αν δεν έρθετε σήμερα, μπορεί και να τις χάσετε τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που προσφέρει ο ν.4605/2019 "

4)Η περίπτωση έχω οφειλές, μη ενήμερες, αλλά ληξιπρόθεσμες και κινδυνεύει το σπίτι μου,

Σ’ αυτή την περίπτωση ενημερώνουμε ότι, η προθεσμία "προστασία της πρώτης κατοικίας" είναι σε ισχύ μέχρι 30-4-2020, επίσης ότι αυτό τον καιρό έχουν ανασταλεί όλα τα καταδιωκτικά μέτρα, για όλους, αλλά πιστεύουμε ότι θα δοθεί  κάποια παράταση, λόγω της έκτακτης κατάστασης που διανύουμε.

5)Ανήκω στους δανειολήπτες που έχω ενταχθεί στο ν. Κατσέλη, έχω δικαστική τελεσίδικη απόφαση, μου έχουν καθοριστεί δόσεις στα δάνεια μου, ισχύει για μένα η αναστολή καταβολής των δόσεων;

Εδώ θα πούμε εκείνο, που συνεχώς αναφέρεται ο Υπουργός. Εάν τα εισοδήματα σου, δεν έχουν θιγεί από τον Κορωνοϊό και τα δάνεια σου είναι ενήμερα ισχύει η αναστολή.

Τέλος, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ενημερώνει τα μέλη της και μη, ότι και σ’ αυτή την Κρίση, δηλώνει και στέκεται παρούσα, με πρώτό και κύριο μέλημά της, η Προστασία της Υγείας όλων μας, ακολουθώντας τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και των Υγειονομικών Υπηρεσιών της Χώρας μας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια