Κορωνοϊός: Τι δείχνουν τα στοιχεία για τα Κρητικόπουλα - Τι γίνεται με τον εμβολιασμό των παιδιών

Κρήτη
Κορωνοϊός: Τι δείχνουν τα στοιχεία για τα Κρητικόπουλα - Τι γίνεται με τον εμβολιασμό των παιδιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο από την εκπομπή ‘’Κρήτη Σήμερα’’ με καλεσμένο τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και Λοιμωξιολόγο κ. Μανόλη Γαλανάκη.

Καθησυχαστικός και ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία εξάπλωσης του ιού στην Κρήτη , εμφανίστηκε στην Κρήτη TV και στην εκπομπή ‘’Κρήτη Σήμερα’’ ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και Λοιμωξιολόγος Μανόλης Γαλανάκης.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι στο νησί μας, παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών , παραμένουν ανεπηρέαστα, παρά τη συνολική εικόνα σε επίπεδο χώρας που θέλει 25 παιδιά από 7,5 μηνών έως 15 ετών να έχουν νοσήσει από τον covid-19.

 Υπογράμμισε δε την αναγκαιότητα της παρατήρησης πιθανής συμπτωματολογίας του παιδιού από τους ίδιους τους γονείς, συστήνοντας την άμεση επικοινωνία τους με τον ΕΟΔΥ.

Τόνισε δε, πως επειδή εποχιακά νοσήματα,  όπως η βρογχιολίτιδα,  είναι ακόμα δυνατόν να εντοπιστούν αυτή την περίοδο, χρειάζεται προσοχή και όχι αναστάτωση για μην υπάρξει σύγχυση στο κομμάτι της συμπτωματολογίας και κατ’ επέκταση της διάγνωσης.  Όσο για τον προγραμματισμένο εμβολιασμό σε βρέφη κάτω των 2 ετών, οι οδηγίες ήταν σαφείς με βάσει και το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.  Να εμβολιάζονται κανονικά , ενώ για παιδιά άνω των 2 ετών ο εμβολιασμός θα πρέπει να παραταθεί για αργότερα και μετά το πρώτο κύμα της επιδημίας στη χώρα. 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News