Κρήτη

Γ. Koχιαδάκης: Καρδιά και κορωνοϊός - Τι ισχύει & πώς θα προστατευτούμε

Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Κρήτης απαντά σε ερωτήσεις που αφορούν τον κορωνοιό και την ... καρδιά

Ο κ. Γ.Κοχιαδάκης Επεμβατικός Καρδιολόγος, Τακτικός Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Παν/μιου Κρήτης απαντά σε ερωτήσεις που αφορούν τον κορωνοϊό και την ... καρδιά. Πότε πρέπει να ανησυχούμε και πως προστατευόμαστε; Πως διακρίνουμε άτυπα κοινά συμπτώματα και πότε πρέπει να απευθυνθούμε στον γιατρό μας;

Τι πρέπει να γωνρίζουμε σε οτι αφορά τα παιδιά με καρδιαγγειακά νοσήματα; Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Κοχιαδάκης: «Η αλήθεια είναι ότι σε λίγες περιπτώσεις- πάλι βασιζόμενα σε στοιχεία από την Κίνα- τα πρώτα συμπτώματα μπορεί να είναι καρδιακά. Έχει βρεθεί δηλαδή ότι είχαν πάει ασθενείς στο γιατρό τους αναφέροντας αίσθημα παλμών, έναν πόνο στο στήθος και τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν νόσηση από κορωνοϊό, αυτό οφείλεται και στην επινέμηση του μυοκορδίου. Σίγουρα πάντως απ’ ότι έχει βρεθεί χαρακτηριστικά συμπτώματα της λοίμωξης από τον κορωνοϊό είναι πόνος στο λαιμό, βήχας αι δύσπνοια».
Ο κ.Κοχιαδάκης αναφέρθηκε και στην κολχικίνη εξηγώντας πως μπορεί να λειτουργήσει αμβλύνοντας τα συμπτώματα του κορωνοιού. Ο ίδιος υπογράμμισε οτι δεν χρειάζεται να λαμβάνεται "προληπτικά" καθως το όφελος μέχρι στιγμής δεν εχει αποδειχθεί.
Δείτε ένα άκρως χαρακτηριστικό απόσπασμα απο το δελτίο ειδήσεων:
Ολοκληρη τη συνέντευξη οπως και όλα τα δελτία της ΚΡΗΤΗ TV μπορείτε να τα παρακολουθείτε πατώντας (ΕΔΩ)
Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια