Κρητικοί παραγωγοί στο τμήμα, γιατί έστησαν πάγκο στην λαϊκή της Γλυφάδας

Κρήτη
Κρητικοί παραγωγοί στο τμήμα, γιατί έστησαν πάγκο στην λαϊκή της Γλυφάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον αέρα μένουν οι κρητικοί παραγωγοί κηπευτικών οι οποίοι δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές της Αττικής μετά την αναστολή των αδειών τους, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τη διάταξη από την περασμένη Κυριακή αναστέλλεται προσωρινά έως τις 25 Απριλίου η δραστηριότητα στις λαϊκές αγορές όσων κλάδων απαιτείται μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια σε όλη την Επικράτεια.

 Το πρωί μάλιστα 4 παραγωγοί εκ των οποίων ένας από την Ιεράπετρα και ένας από το Τυμπάκι, οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Γλυφάδας επειδή έστησαν τους πάγκους τους στη λαϊκή αγορά της περιοχής αφού όπως λένε η νομική σύμβουλος της ομοσπονδίας άναψε το πράσινο φως να πάνε για δουλειά.

 Οι αστυνομικοί δεν επέβαλαν κυρώσεις, αλλά την επόμενη φορά θα ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

 Όπως όμως μας είπε ο κύριος Πηγιάκης, ο ίδιος διατηρεί θερμοκήπια στην Ιεράπετρα, αλλά έχει αποθήκες στην Αττική όπου κατοικεί όλο το διάστημα που διαρκεί η παραγωγή των προϊόντων του τα οποία θα σαπίζουν στα χωράφια αφού δεν θα μπορούν πλέον να διατεθούν προς πώληση.

 Την ίδια κατάσταση βιώνουν 200 συνολικά παραγωγοί από όλη την Κρήτη οι οποίοι αποκλείονται από τις λαϊκές αγορές εκτός των Περιφερειών τους και ιδιαίτερα της Αττικής, όπου την ίδια στιγμή, οι τιμές των κηπευτικών έχουν αυξηθεί έως και 60%.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News