Εκπαιδεύουν ταχύρρυθμα προσωπικό στα νοσοκομεία των περιοχών με αυξημένα κρούσματα

Κρήτη
Εκπαιδεύουν ταχύρρυθμα προσωπικό στα νοσοκομεία των περιοχών με αυξημένα κρούσματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάνουν σεμινάρια χρήσης αναπνευστήρων σε γιατρούς και νοσηλευτές

Σε περιοχές της Ελλάδας που τα κρούσματα έχουν σημειώσει μεγάλη αύξηση το τελευταίο διάστημα, οι μονάδες υγείας μπαίνουν σε μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας. 

Στην Αττική, κυρίως στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και την Πελοπόννησο  που σημειώνεται και ο μεγαλύτερος αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα, τα νοσοκομεία ήδη προετοιμάζονται για την επόμενη φάση και λαμβάνουν πιο αυξημένα μέτρα. 

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή που απεστάλη από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Αττικής προς  στους διοικητές των αντίστοιχων νοσοκομείων. Όπου μεταξύ άλλων αναφέρει την πραγματοποίηση ταχύρρυθμης εκμάθησης στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στην τοποθέτηση αναπνευστήρων. 

Η επιστολή αναλυτικά: 

 "Οδηγίες για εκπαίδευση προσωπικού 

Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για τα κάτωθι, όσον αφορά τους Νοσοκομειακούς γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και το Νοσηλευτικό προσωπικό στο σύνολο του: 

  1. Όπως πραγματοποιηθεί ταχύρρυθμο σεμινάριο εξοικείωσης χρήσης αναπνευστήρων (σταθερών και φορητών)σε όλους τους ιατρούς καθώς και στο νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου αρμοδιότητάς σας, από Αναισθησιολόγους, Ιατρούς Μ.Ε.Θ. και Μ.Α.Φ. . Όπως επίσης , πραγματοποιηθεί σεμινάριο εξοικείωσης χρήσης φαρμάκων.
  2. Όπως πραγματοποιηθεί ταχύρρυθμη εκπαίδευση όλων των ιατρών, ανεξαιρέτως ειδικότητας, στο triage από Λοιμωξιολόγους, Πνευμονολόγους, Παθολόγους που γνωρίζουν το αντικείμενο. 

Για την ανωτέρω εκπαίδευση η Διοίκηση οφείλει να τηρήσει βιβλίο με τις υπογραφές όλων των εκπαιδευτών - εκπαιδευομένων.

 Την επιστολή υπογράφει ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

 Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News