ΕΜΥ - Έκτακτο Δελτίο Καιρού: Έρχονται χιόνια, καταιγίδες & θυελλώδεις άνεμοι - Πως επηρεάζεται η Κρήτη;

Κρήτη
ΕΜΥ - Έκτακτο Δελτίο Καιρού: Έρχονται χιόνια, καταιγίδες & θυελλώδεις άνεμοι - Πως επηρεάζεται η Κρήτη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού στην Κρήτη - Βροχές και καταιγίδες μέχρι και το Σάββατο

Χιονοπτώσεις, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και θυελλώδεις άνεμοι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης του Καιρού, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Η επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ της Τετάρτης και από τα νοτιοδυτικά.

Αναφορικά με την Κρήτη και σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα διαρκέσει από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι και το Σάββατο. Πιο συγκεκριμένα, από το βράδυ της Τετάρτης (προς Πέμπτη) αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην Κρήτη και το πρωί της Παρασκευής, ενώ, ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και το Σάββατο στο νησί μας. Όπως φαίνεται, στην Κρήτη δε θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Παράλληλα, προσοχή πρέπει να δοθεί στους ισχυρούς ανέμους, που θα φτάσουν μέχρι και τα 9 Μποφόρ στα πελάγη.

Αναλυτικότερα:

Τετάρτη:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται: από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά και πιθανώς στην Ήπειρο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Πέμπτη θα επηρεαστούν η Κρήτη, οι Κυκλάδες και τα νοτιότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Πέμπτη:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται: Τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και εκ νέου από τις βραδινές ώρες στη δυτική Ελλάδα. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη μέχρι το απόγευμα και από το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα. Κατά διαστήματα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην Ήπειρο, τη δυτική Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα). Από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Παρασκευή:

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται: Τις πρωινές ώρες στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και πιθανώς τις νοτιότερες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας.

Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ηπειρωτικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα).

Σάββατο:

Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί κυρίως στην ανατολική και τη νότια χώρα, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα.

Αναφορικά με τους θυελλώδεις ανέμους:

Nοτιοανατολικοί έως βορειοανατολικοί, με ένταση 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στις περισσότερες περιοχές, οι οποίοι την Τετάρτη στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση προβλέπεται την Παρασκευή από τα δυτικά.

Ενημερωθείτε για τη συνεχή εξέλιξη του καιρού ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News