Κορωνοϊός: Στην εντατική ο Γερμανός καθηγητής, το 3ο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κρήτη

Κρήτη
Κορωνοϊός: Στην εντατική ο Γερμανός καθηγητής, το 3ο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουσιαστικά πρόκειται για τον πρώτο ασθενή στην Κρήτη που νοσηλεύεται πλέον σε εντατική μονάδα νοσοκομείου της Κρήτης

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, νοσηλεύεται πλέον ο Γερμανός καθηγητής που θεωρείται το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα με κορωνοϊό στην Κρήτη.

Σύμφωνα, με τον Αναπληρωτή Διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Στέλιο Κτενιαδάκη, για τον αλλοδαπό άντρα που μέχρι πρότινος νοσηλευόταν σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου, η εξέλιξη της υγείας του ήταν τέτοια, που κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά και περαιτέρω νοσηλεία του στην ΜΕΘ.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται στην ουσία για τον πρώτο ασθενή στην Κρήτη με κορωνοϊό που νοσηλεύεται πλέον στην εντατική μονάδα και μάλιστα ο συγκεκριμένος ασθενής δεν είχε άλλα υποκείμενα νοσήματα.

Επίσης σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διοικητή του ΠΑΓΝΗ, οι άλλοι δύο ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, η κατάσταση της υγείας τους εξελίσσεται καλά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός επισκέπτης καθηγητής στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, στα μέσα Μαρτίου είχε διδάξει επί τριημέρου σε κλειστό σεμινάριο μεταπτυχιακών φοιτητών του Χημικού.

Όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία με όλα τα τυπικά γνωρίσματα του κορωνοϊού, χωρίς όμως να εμφανίσει πυρετό, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο σε ειδικά απομονωμένο χώρο. Εκεί έγινε λήψη δείγματος το οποίο λίγο αργότερα ταυτοποιήθηκε ως το τρίτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News