Κορωνοϊός - Δήμαρχος Φαιστού: Τα μάτια μας «14» και στους αλλοδαπούς που μένουν μόνιμα και εργάζονται στη Μεσαρά

Κρήτη
Κορωνοϊός - Δήμαρχος Φαιστού: Τα μάτια μας «14» και στους αλλοδαπούς που μένουν μόνιμα και εργάζονται στη Μεσαρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφισοκολλήσεις στους δρόμους και σε ξένες γλώσσες - Σε ποια χωριά υπάρχουν οι περισσότερες ξένες κατοικίες

Διανύοντας περίοδο πανδημίας, σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή, βρίσκεται η δημοτική αρχή Φαιστού, με δεδομένο ότι στην περιοχή διατηρούν μόνιμοι κατοικίες αρκετοί αλλοδαποί.

Όπως ανέφερε στο neakriti ο δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης:« Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη προς το παρόν αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός και μάλιστα σε περίοδο κορωνοϊού, ότι οι περισσότεροι ξένοι που μένουν μόνιμα στην περιοχή μας, εντοπίζονται κυρίως στα χωριά Πιτσίδια, Καμηλάρι, Σιβα. Υπάρχουν όμως και άλλοι ξένοι που ζουν σε καταλύματα στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Φαιστού. Κάνουμε συνεχώς εκκλήσεις  να παραμείνουν στα σπίτια τους, όχι μόνο οι ντόπιοι αλλά και οι ξένοι».

Επίσης ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στους αλλοδαπούς που μένουν και εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς , σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες και όχι μόνο.

«Σε περιοχές που γνωρίζουμε ότι μένει μεγάλος αριθμός Πακιστανών, για παράδειγμα, έχουμε αφισοκολλήσει οδηγίες που είναι γραμμένες σε ξένες γλώσσες. Επίσης η αστυνομία κάνει συνεχείς περιπολίες καθώς όλοι θα πρέπει να συνετιστούν και να δείξουν την ανάλογη σοβαρότητα. Ευτυχώς μέχρι στιγμής στην περιοχή μας δεν έχει υπάρξει κρούσμα και εύχομαι η κατάσταση να παραμείνει ως έχει μέχρι και σήμερα».

Τέλος ο δήμαρχος κ. Νικολιδάκης έκανε αναφορά και στην επιχείρηση μεταφοράς της 63χρονης αλλοδαπής γυναίκας από το κρουαζιερόπλοιο «Costa Victoria», το οποίο μέχρι και χθες ήταν αγκυροβολημένο ανοιχτά του Κόλπου της Μεσαράς, στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. «Τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα σαν να επρόκειτο για κρούσμα κορωνοϊού. Ακόμη και όταν το ασθενοφόρο έφυγε από τον προβλήτα από όπου και παρέλαβε την γυναίκα, έγινε απολύμανση του χώρου. Τηρήθηκαν στο έπακρο όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και αναμένουμε πλέον επίσημες ανακοινώσεις αναφορικά με την ασθένεια της συγκεκριμένης επιβάτιδας».

 Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News