Στο Ηράκλειο με οξεία βρογχίτιδα επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου ανοικτά του Κόκκινου Πύργου  

Κρήτη
Στο Ηράκλειο με οξεία βρογχίτιδα επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου ανοικτά του Κόκκινου Πύργου  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταφέρεται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο

Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου, μεταφέρεται γυναικά επιβάτης του Κρουαζιερόπλοιου Costa Victoria, με σημαία Ιταλίαςπου έχει δέσει ανοικτά του Κόκκινου Πύργου, στον Κόλπο της Μεσσαράς. Η γυναίκα εμφάνισε συμπτώματα οξείας βρογχίτιδας και κρίθηκε απαραίτητο να βγει από το πλοίο και να διακομισθεί στο νοσοκομείο .

Για την επιχείρηση διακομιδής από το πλοίο, μεταβαίνουν διασώστες του ΕΚΑΒ με σκάφος τύπου λάντζα. Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν λάβει, λαμβάνουν μέτρα ως αν η γυναίκα να έχει προσβληθεί από κορωνοϊό.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες που να αναφέρουν ότι η ασθενής φέρει τον ιό.

 

Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο Costa Victoria, με σημαία Ιταλίας, το οποίο αγκυροβόλησε στον κόλπο της Μεσαράς, κοντά στο λιμάνι του Κόκκινου Πύργου και κατόπιν ενημέρωσης της Λιμενικής Αρχής, το μεσημέρι του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο τηρεί όλες τις προϋποθέσεις ασφαλούς ναυσιπλοΐας, είχε ζητήσει αναγκαστική αγκυροβόληση, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που δεν του επέτρεπαν να συνεχίσει το ταξίδι του προς την Ιταλία και συγκεκριμένα τη Βενετία. Σημειώνεται πως η Κρήτη δεν αποτελούσε προορισμό του κρουαζιερόπλοιου, αλλά πραγματοποίησε αναγκαστική αγκυροβόληση. Στο κρουαζιερόπλοιο βρίσκονται, περίπου, 700 με 800 άτομα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News