Κορωνοϊός: Σε καλή κατάσταση η ασθενής στον Άγιο Νικόλαο

Κρήτη
Κορωνοϊός: Σε καλή κατάσταση η ασθενής στον Άγιο Νικόλαο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιχνηλατούνται όλες οι επαφές της

Σε καλή κατάσταση,  νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, η 54χρονη γυναίκα που αποτελεί το έκτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη.

Η κατάσταση της χαρακτηρίζεται «σταθερά βελτιούμενη», δεν έχει διασωληνωθεί και η κλινική της εικόνα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο.

Στην παρούσα φάση, διεξάγεται η προσπάθεια ιχνηλάτησης των επαφών της ίδιας καθώς και των προσώπων από το στενό συγγενικό της περιβάλλον.

Τα πρόσωπα του πολύ στενού οικογενειακού της κύκλου, έχουν μπει σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Υπενθυμίζουμε πως η γυναίκα δραστηριοποιείται στον χώρο της τροφοδοσίας στην ευρύτερη περιοχή του Μακρύ Γιαλού και το τελευταίο διάστημα είχε έρθει σε επαφή με πολλούς συνεργάτες και πελάτες της.

Όσον αφορά στους συγγενείς και τα άτομα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της, θα υποβληθούν σε τέστ μόνο στην περίπτωση που εκδηλώσουν συμπτώματα και χρειαστούν νοσηλεία.

ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 

Η γυναίκα νοσηλεύεται στην ειδική πτέρυγα του νοσοκομείου, η οποία έχει διαμορφωθεί αποκλειστικά για τη νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού, όπως πολύ χαρακτηριστικά δήλωσε ο κοινός διοικητής των νοσοκομείων Λασιθίου, Εμμανουήλ Ανδρεαδάκης. Ο κ. Ανδρεαδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση 

"σύμφωνα με το σχετικό σχεδιασμό, στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου έχει διαμορφωθεί αριθμός κλινών για νοσηλεία περιστατικών sars covid-19  σε ειδική πτέρυγα του Νοσοκομείου.

Αντίστοιχα, σε ειδικό χώρο στη ΜΕΘ έχουν διαμορφωθεί κλίνες για τη νοσηλεία περιστατικών sars covid-19 που χρήζουν ήπιας νοσηλείας σε ΜΕΘ.

Η παροχή υπηρεσιών υγείας  στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου γίνεται με τη δέουσα προσοχή και ασφάλεια".

ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΗΤΕΙΑΣ - ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ

Ο Δήμαρχος Σητείας, μετά την ανακοίνωση του κρούσματος στην περιοχή απευθύνθηκε στους πολίτες και τους ζήτησε να εφαρμόσουν αυστηρότερα από ποτέ τα μέτρα και να μείνουν σπίτι.

"Δυστυχώς αυτό που όλοι απευχόμασταν είναι πραγματικότητα. Το επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19 στην περιοχή μας, αποτυπώνει τη σοβαρότητα της κατάστασης σε σχέση με τη διάχυση και τη διασπορά του φαινομένου, και ως εκ τούτου την ανάγκη αυστηρής τήρησης των οδηγιών και κατευθύνσεων στην καθημερινότητά μας.

Έχω εκφράσει εδώ και πολύ καιρό δημόσια και αρκετές φορές την αυξημένη ανησυχία μου, κάτι που επαναλαμβάνω και τώρα. Ο κόσμος όλος υφίσταται ένα παγκόσμιο σοκ, και οι εκκλήσεις και προτροπές από παντού, είναι στο να αντιληφθούμε όλοι το μέγεθος του προβλήματος και την ανάγκη για προσωπική ανάληψη ευθυνών. Είναι στιγμές πρωτόγνωρες που ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην τις ξαναζήσει κανείς από μας. Ας υπακούσουμε λοιπόν πιστά και να τηρήσουμε με θρησκευτική ευλάβεια τις οδηγίες των ειδικών.

Ας δείξουμε την υπευθυνότητα εκείνη που αρμόζει και επιβάλλεται από την ανθρώπινη φύση. Ας σεβαστούμε τους συνανθρώπους μας εκείνους, που αφοσιωμένοι στο καθήκον τους, υπερβάλλουν εαυτούς, πιστοί στον όρκο τους για προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Ο Δήμος Σητείας και οι υπηρεσίες του, σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς, εφαρμόζει πιστά όλα τα σχέδια και τις οδηγίες, και κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την προστασία και προφύλαξη όλων μας σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές. Βοηθήστε το έργο μας, βοηθήστε το κράτος, βοηθήστε τις υγειονομικές μας υπηρεσίες. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.

Τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στην ασθενή συμπολίτισσά μας"

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News