Κρουαζιερόπλοιο έδεσε στον κόλπο της Μεσαράς - «Καμία πιθανότητα να κατέβουν στην Κρήτη οι επιβάτες», καθησυχάζουν οι αρμόδιοι  

Κρήτη
Κρουαζιερόπλοιο έδεσε στον κόλπο της Μεσαράς - «Καμία πιθανότητα να κατέβουν στην Κρήτη οι επιβάτες», καθησυχάζουν οι αρμόδιοι  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για κρουαζιερόπλοιο με 700 - 800 επιβάτες, που αγκυροβόλησε ανοιχτά της Κρήτης, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

«Κανένας λόγος ανησυχίας» δεν πρέπει να υπάρχει, εξαιτίας του κρουαζιερόπλοιου που έχει προσαράξει στον κόλπο της Μεσαράς, διαβεβαιώνουν οι αρμόδιοι φορείς.

Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο Costa Victoria, με σημαία Ιταλίας, το οποίο αγκυροβόλησε στον κόλπο της Μεσαράς, κοντά στο λιμάνι του Κόκκινου Πύργου και κατόπιν ενημέρωσης της Λιμενικής Αρχής, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο τηρεί όλες τις προϋποθέσεις ασφαλούς ναυσιπλοΐας, είχε ζητήσει αναγκαστική αγκυροβόληση, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που δεν του επέτρεπαν να συνεχίσει το ταξίδι του προς την Ιταλία και συγκεκριμένα τη Βενετία.

Σημειώνεται πως η Κρήτη δεν αποτελούσε προορισμό του κρουαζιερόπλοιου, αλλά πραγματοποίησε αναγκαστική αγκυροβόληση. Στο κρουαζιερόπλοιο βρίσκονται, περίπου, 700 με 800 άτομα.

Όπως διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος Φαιστού, κ. Γρηγόρης Νικολιδάκη, το neakriti.gr: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποβιβαστούν οι επιβάτες ή το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου στην Κρήτη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, για το περιστατικό είναι ενήμερο τόσο το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, όσο και το Λιμενικό Σώμα του Κόκκινου Πύργου, υπάλληλοι του οποίου θα περιφρουρούν το λιμάνι του Κόκκινου Πύργου, προκειμένου να σιγουρευτεί η ασφάλεια.

Πάντως, όπως τόνισε ο κ. Νικολιδάκης «Έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι και δεν υπάρχει κανένας ασθενής εντός του πλοίου».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κρουαζιερόπλοιο θα παραμείνει στον κόλπο της Μεσαράς για 2 με 3 ημέρες. 

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News