Ο καιρός στην Κρήτη: Από τα χιόνια και τους ισχυρούς ανέμους στο… καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Από τα χιόνια και τους ισχυρούς ανέμους στο… καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Φτιάχνει» ο καιρός από αύριο στην Κρήτη - Υψηλές θερμοκρασίες στο νησί

Μέχρι και χιόνια θα σημειωθούν σήμερα στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα ορεινά του νησιού, ενώ ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί, λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Από αύριο, ωστόσο, και για όλο το Σαββατοκύριακο, ο καιρός αναμένεται να σημειώσει βελτίωση, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές νεφώσεις, στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού. Μάλιστα, σε όλη τη χώρα η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ίδιο θα είναι το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα, όπου θα υπάρχουν βροχές.

Ο καιρός σήμερα στην Κρήτη

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα στην Κρήτη, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ θα σημειωθούν σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας και μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από νωρίς το βράδυ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυροί άνεμοι στην Κρήτη

Σε ισχύ βρίσκεται το Δελτίο Θυελλωδών Ανέμων της ΕΜΥ, σύμφωνα με το οποίο ισχυροί άνεμοι πνέουν σήμερα, Παρασκευή, στην Κρήτη.

Είναι ενδεικτικό πως στο Νοτιοανατολικό και Ανατολικό Κρητικό Πέλαγος πνέουν Βόρειοι Βορειοδυτικοί Άνεμοι, ύψους 7 με 8 Μποφόρ.

Ο καιρός στην Ελλάδα

Σάββατο: Στη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές μέχρι νωρίς το απόγευμα αίθριος καιρός, στη συνέχεια αραιές νεφώσεις που το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και θα πνέουν με ένταση έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε νέα άνοδο, θα φτάσει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Κυριακή: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, αρχικά στα δυτικά και τα νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κατά 2 με 3 βαθμούς.

Δευτέρα και Τρίτη: Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τις Κυκλάδες συννεφιά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και την Τρίτη και σε ημιορεινές περιοχής της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι τη Δευτέρα θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Την Τρίτη οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Τετάρτη: Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ενταθούν. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για την εξέλιξη του καιρού ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News