Κορωνοϊός: Αγωνία για τους Κρητικούς της Μ. Βρετανίας - Κρητικός καθηγητής περιγράφει τη ζωή σε… καραντίνα

Κρήτη
Κορωνοϊός: Αγωνία για τους Κρητικούς της Μ. Βρετανίας - Κρητικός καθηγητής περιγράφει τη ζωή σε… καραντίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργοπορημένη η Κυβέρνηση Τζόνσον - Από σήμερα τα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού

Σε «αναβρασμό» βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι Λονδρέζοι εξαιτίας της ετεροχρονισμένης απόφασης της Κυβέρνησης Τζόνσον για την προστασία των πολιτών από την επέλαση του ιού στη Μεγάλη Βρετανία.

Στο ίδιο «καζάνι» βέβαια βρίσκονται Κρητικοί και Έλληνες σπουδαστές και εργαζόμενοι, οι οποίοι αδυνατούν να πιστέψουν το πώς τελικά εγκλωβίστηκαν στα «τερτίπια» του… αλλοπρόσαλλου Πρωθυπουργού.

Όπως υπογράμμισε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» της ΚΡΗΤΗ TV, ο κρητικός - στην καταγωγή - καθηγητής Οικονομίας και Δημοσίων Σχέσεων, Απόστολος Παππάς, «η κυβέρνηση άργησε χαρακτηριστικά. Θα έπρεπε να είχε ακολουθήσει τον ρυθμό ή τον παλμό της Ιταλίας, εννοώντας να παραδειγματιστεί. Δυστυχώς δεν το έκανε. Το πρώτο πράγμα που έκανε κατόπιν των αριθμών των κρουσμάτων που βρέθηκαν στην Αγγλία, ήταν να εξαγγείλει νέα μέτρα. Αυτό σηματοδότησε ότι κάποιοι από τους εμπορικότερους δρόμους του Λονδίνου όπως η Oxford Street άρχισαν να ερημώνουν.

70 με 80% ήταν η πτώση στο καταναλωτικό κοινό. Οι επιχειρήσεις που χτυπήθηκαν πρώτες ήταν αυτές της μαζικής εστίασης, όπου οι εργαζόμενοι άρχισαν σιγά σιγά να αποχωρούν από τις επιχειρήσεις και να λειτουργεί ένα σύστημα εναλλαγής του προσωπικού, δηλαδή σας τηλεφωνούμε και έρχεστε οπότε χρειαστεί ή ακόμα είχαμε και απολύσεις».

Ο κ. Παππάς σημειώνει μάλιστα πως «κατόπιν εορτής» και αφού μέσα σε μία ημέρα εντοπίστηκαν 676 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, φτάνοντας αυτή τη στιγμή σε δύο ημέρες στα 2. 626 με 10 επιβεβαιωμένους θανάτους, η κυβέρνηση Τζόνσον αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα.

«Από αύριο (σ.σ. σήμερα) πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμιά, τριτοβάθμια εκπαίδευση σταματούν τα μαθήματα και κάθε είδος μαθήματος θα γίνεται μέσω της τεχνολογίας. Έχουν ακυρωθεί πλέον, σχεδόν όλα τα εισιτήρια των Ελλήνων από τις ίδιες τις αεροπορικές με αφορμή τα πρόσφατα μέτρα τόσο της Μεγάλης Βρετανίας όσο και της Ελλάδας, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να στήνονται οδοφράγματα.

20.000 στρατιώτες είναι έτοιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή να επέμβουν εννοώντας πως θα επιχειρηθεί μέσω της βοήθειας τους να μετατραπούν ξενοδοχεία του Λονδίνου σε κλινικές κι αυτό γιατί κρίνουν ότι το σύστημα υγείας αυτή τη στιγμή και με  βάση την απειλή του ιού, δεν θα αντέξει... Δεν θα είναι επαρκές το σύστημα!»

Όσο για το τι θα επακολουθήσει στο φάσμα της αυστηροποίησης των μέτρων τα επόμενα 24ωρα; Ο κ. Παππάς δήλωσε πως το Σάββατο αναμένονται ανακοινώσεις για το αποκαλούμενο «Lockdown», που θα εισάγει τους Λονδρέζους και όχι μόνο σε μία νέα πραγματικότητα καραντινοποίησης, που θα θέλει ένα άτομο από κάθε οικογένεια να έχει δικαίωμα εξόδου από το σπίτι.

Ο ίδιος πάντως δήλωσε πως είναι θύμα των αργοπορημένων πολιτικών της κυβέρνησης, αφού αεροπορικές εταιρείες ενημερώθηκαν και θέτουν σε ισχύ την απαγόρευση της μετακίνησης από και προς τη Μεγάλη Βρετανία.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News