Κορωνοϊός: Απαραίτητο το έκτακτο επίδομα επικινδυνότητας εργασίας στην εστίαση

Κρήτη
Κορωνοϊός: Απαραίτητο το έκτακτο επίδομα επικινδυνότητας εργασίας στην εστίαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ζητά το Σωματείο Επισιτισμού-Τουρισμού Ν. Ηρακλείου

Με ανακοίνωση του το Σωματείο Επισιτισμού-Τουρισμού Ν. Ηρακλείου, ζητά την θέσπιση έκτακτου επιδόματος επικινδυνότητας εργασίας σε όσους εργάζονται στην εστίαση (take away & delivery), καθώς καθημερινά θέτουν την οικογένεια και τον εαυτό τους σε κίνδυνο.

«Το Δ.Σ. του Σωματείου Επισιτισμού-Τουρισμού Ν. Ηρακλείου, στηρίζει τους εργαζόμενους της εστίασης των οποίων οι επιχειρήσεις τους συνεχίζουν να λειτουργούν μερικώς προσφέροντας τις υπηρεσίες τους (take away & delivery).

Είναι σημαντικό να τονισθεί η επικινδυνότητα της κατάστασης για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους καθώς έρχονται καθημερινά σε επαφή με πλήθος κόσμου, το οποίο τις περισσότερες φορές αγνοεί τα προληπτικά μέτρα των αρμόδιων φορέων για τη μετάδοση του Covid-19. Συνεπώς, οι συνάδελφοι βρίσκονται εκτεθειμένοι, οι ίδιοι αλλά και οι οικογένειες τους σε πιθανούς φορείς του νέου ιού.

Λαμβάνοντας αυτά υπόψη, καλούμε τους αρμόδιους φορείς να μεριμνήσουν ώστε οι συνάδελφοι να λάβουν ένα έκτακτο επίδομα επικινδυνότητας εργασίας ως ένα μέτρο στήριξης και αναγνώρισης των υπηρεσιών τους σε αυτήν την πρωτόγνωρη και κρίσιμη κατάσταση για τη χώρα».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News