Ευλαβική η συμμόρφωση των Κρητικών στα μέτρα

Κρήτη
Ευλαβική η συμμόρφωση των Κρητικών στα μέτρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραμένουν τρία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού στο νησί - Άδειοι και χθες οι δρόμοι στις μεγάλες πόλεις

Στα τρία συνεχίζουν να παραμένουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη, τα οποία αναρρώνουν στο σπίτι τους, ενώ υπενθυμίζεται πως θετικός στον Covid-19 ήταν ο στρατιωτικός που βρέθηκε στα Χανιά.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 24χρονο Μαροκινό στρατιωτικό, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή ήταν στα Χανιά στο πλαίσιο εκπαίδευσης ομάδας στο ΚΕΝΑΠ και, όταν επέστρεψε στην πατρίδα του, ενημέρωσε τη μονάδα πως βγήκε θετικός στον κορωνοϊό.

Η Κρήτη και οι Κρητικοί, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής τουλάχιστον, τηρούν με μεγάλο σεβασμό τα μέτρα για τον κορωνοϊό καταφέρνοντας τον περιορισμό των κρουσμάτων, ενώ υπερβάλλοντα ζήλο δείχνουν οι φορείς, οι υγειονομικές υπηρεσίες και ιατρικό προσωπικό, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια στη μάχη με τον θανατηφόρο ιό. Μια μάχη που όμως δεν πρέπει να σταματήσει έως ότου τουλάχιστον είμαστε σίγουροι ότι απαλλαγήκαμε από αυτόν...

ΑΔΜΗΕ

Ως προς αυτό, σημαντικές δωρεές προσφέρονται από τον ΑΔΜΗΕ στα νοσοκομεία αναφοράς όλης της χώρας μεταξύ των οποίων και το ΠΑΓΝΗ. Συγκεκριμένα ο Διαχειριστής επικοινώνησε με τα νοσοκομεία αναφοράς, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ανάγκες τους σε εξοπλισμό. Στην προσφορά του ΑΔΜΗΕ ανταποκρίθηκαν το Νοσοκομείο “Σωτηρία”, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Η προμήθεια του εξοπλισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αναπνευστήρες ΜΕΘ και μεταφοράς, ακτινολογικά μηχανήματα, ογκομετρικές αντλίες έγχυσης φαρμάκων με τα αναλώσιμά τους και προκατασκευασμένους οικισμούς (isobox).

Παράλληλα, ο στρατηγικός εταίρος του ΑΔΜΗΕ, State Grid, έχει δεσμευτεί ότι θα συνδράμει την ελληνική κοινωνία στη μάχη κατά της πανδημίας, με την οποία έχει ήδη αναμετρηθεί στην Κίνα. Στο πλαίσιο αυτό, έχει μεριμνήσει για την άμεση δωρεά 500.000 προστατευτικών μασκών στο υπουργείο Υγείας και αναμένεται να προβεί σε περαιτέρω δωρεές.

Παιδοψυχιατρική

Σημειώνεται πως η Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική ΠΑΓΝΗ και η διεπιστημονική ομάδα της Κλινικής παραμένει διαθέσιμη για τους γονείς στα ακόλουθα τηλέφωνα: 2810/375.384 και 2813/402.025. Χθες ωστόσο αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης οι πίνακες με την κατάταξη των ενδιαφερομένων που υπέβαλαν αίτηση το 2020 για το λοιπό επικουρικό προσωπικό, πλην ιατρών. Η κατάταξη έχει γίνει ανά φορέα, κλάδο, σειρά προτίμησης και σύνολο μορίων των ενδιαφερομένων. Ενστάσεις μπορούν να υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ από σήμερα και εντός 15 ημερών (η λήξη ημερομηνίας υποβολής ένστασης είναι στις 2 Απριλίου).

Ανάγκη για αίμα

Έκκληση απευθύνεται σε όλους τους υγιείς ανθρώπους να προσέλθουν σε μονάδα αιμοδοσίας για να προσφέρουν αίμα με σκοπό την αποφυγή σοβαρών ελλείψεων σε αίμα λόγω κορωνοϊού. Με βάση την ανάγκη αυτή, νέα δεδομένα έρχονται στο προσκήνιο για τις αίθουσες αιμοληψιών του Τμήματος Αιμοδοσίας του ΓΝΝ Ηρακλείου “Βενιζέλειο”.

Σε πρώτη φάση, λόγω καθημερινών αλλαγών που προκύπτουν, γίνεται εκ νέου γνωστό ότι στην αίθουσα στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, όπου θα λειτουργεί από σήμερα προσωρινή σταθερή αίθουσα αιμοδοσίας του ΓΝΝ Ηρακλείου “Βενιζέλειο”, το ωράριο λειτουργίας θα είναι για τις καθημερινές από τις 8:30 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και Σάββατο και Κυριακή από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ.

Τουρισμός

Ο ΕΟΤ παρέχει πληροφόρηση από την πρώτη μέρα για τα μέτρα που λαμβάνονται για τον κορωνοϊό από την ελληνική κυβέρνηση και αφορούν τον τουρισμό, τους επισκέπτες μας και την κατάσταση στη χώρα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ειδική ενότητα του visitgreece.gr και να ενημερώνονται αναλυτικά για οτιδήποτε νεότερο επισκεπτόμενοι τη σελίδα.

Παράλληλα, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, η εξυπηρέτηση του κοινού στο Υποκατάστημα ΕΛΓΑ Ηρακλείου θα γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στα τηλέφωνα 2810/264.200, -201, -208, -220 και 221 ή μέσω της ιστοσελίδας του οργανισμού.

Την ίδια ώρα, τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου, με παρέμβασή τους σε τηλεφωνική σύσκεψη που είχαν με τον υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη και τον υφυπουργό Τουρισμού κ. Κόνσολα, πήραν τη δέσμευση ότι η πρόθεση της κυβέρνησης, η οποία θα εκφραστεί το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι να συμπεριληφθούν στην παράταση του επιδόματος ανεργίας και οι εργαζόμενοι των οποίων τα επιδόματα ανεργίας τους έχουν λήξει τον Φεβρουάριο και που αφορούν τους ξενοδοχοϋπάλληλους και γενικά εποχικά εργαζόμενους. Μάλιστα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους μας ότι, μέχρι να αποκατασταθεί η όποια αδικία και μέχρι και ο τελευταίος εργαζόμενος να λάβει την όποια βοήθεια, θα συνεχίσουμε τους αγώνες και τις προσπάθειές μας για το σύνολο των εργαζομένων».

ΔΕΗ

Ενημέρωση για τα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό έγινε χθες στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, στον σταθμό παραγωγής ενέργειας ΑΗΣ Ληνοπεραμάτων. Η ενημέρωση έγινε από τον αν. προϊστάμενο Δημόσιας Υγείας Κρήτης δρ. Αντώνη Παπαδάκη παρουσία της διευθύντριας της Μονάδας Πολυάνθης Συγγελάκη και σε στελέχη της Επιχείρησης με τήρηση των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας. Στο επίκεντρο της ενημέρωσης ήταν θέματα πρόληψης, καθαρισμού και απολύμανσης των εργαζομένων και των χώρων εργασίας, καθώς και ο ορθός τρόπος τοποθέτησης και αφαίρεσης των μέσων ατομικής προστασίας. Από τον διάλογο διαπιστώθηκε πως το επίπεδο ασφαλείας που τηρείται αυτή τη στιγμή είναι εναρμονισμένο πλήρως με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

“Στέλνει” φάρμακα και τρόφιμα στις ευπαθείς ομάδες

Τη στιγμή που πολλά καταστήματα κλείνουν στο πλαίσιο του περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο Δήμος Αγίου Βασιλείου μεριμνά για τις ευπαθείς ομάδες.

Με νέα ανακοίνωση του δημάρχου Γιάννη Ταταράκη καλούνται οι ευπαθείς ομάδες της περιοχής, και ειδικά όσοι είναι μόνοι και δεν έχουν τρόπο να καλύψουν τα είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα, υγειονομικό υλικό), να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου (28320/22.046 και 28320/22.888) ώστε να μεριμνήσουν οι κοινωνικές υπηρεσίες για τη διανομή και παραλαβή των ειδών που έχει ανάγκη ο κάθε δημότης.

ΣΥΡΙΖΑ

Σημειώνεται ακόμη ότι τα γραφεία των Οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στο Λασίθι θα συνεχίσουν να παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας και της ανάγκης να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ για οποιαδήποτε ιδιαίτερη ανάγκη επικοινωνίας μπορούν να χρησιμοποιούν τα κατά τόπους τηλέφωνα και e-mails. Αναλυτικά:

α) Στον Άγιο Νικόλαο: 28410/26.627 και 28410/26.628.

β) Στην Ιεράπετρα: 28420/26.050.

γ) Στη Σητεία: 28430/29.616.

E-mail: [email protected].

Τέλος, η διοίκηση του Σωματείου Επιπλοξυλουργών Νομού Ηρακλείου αποφάσισε την αναβολή της προγραμματισμένης για τη Δευτέρα 23 Μαρτίου ετήσιας γενικής συνέλευσης, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης μετάδοσης του κορωνοϊού, ενώ, σε πλήρη εναρμόνιση με τα ληφθέντα προληπτικά μέτρα για τον έλεγχο εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, στο Ρέθυμνο λειτουργεί η Υπηρεσία Καθαριότητας και οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Συντηρήσεων και Κατασκευών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρεθύμνου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News