Κορωνοϊός και ψυχολογία: «Η εποχή του ποιος είμαι εγώ τελείωσε»

Κρήτη
Κορωνοϊός και ψυχολογία: «Η εποχή του ποιος είμαι εγώ τελείωσε»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να μην εξελιχθούμε σε παθητικούς δέκτες μπροστά από μια οθόνη

Με κοινό παρονομαστή πως όλοι μας είμαστε το ίδιο ευάλωτοι απέναντι στον κορωνοϊό, οι ψυχολόγοι προσεγγίζουν από τη δική τους σκοπιά το φαινόμενο κορωνοϊός.

«Βρισκόμαστε πάνω σε μια σκακιέρα. Η ηρεμία και η γνώση αποτελούν το αντίδοτο» τόνισε ο ψυχολόγος κ. Μάριος Σεβρισαριανός, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της «ΚΡΗΤΗ TV».

«Άλλος προσεγγίζει τις εξελίξεις με φόβο άλλος με επίθεση. Eίναι λογικό να υπάρχει ευρεία γκάμα συναισθημάτων και αντιδράσεων» δήλωσε μεταξύ άλλων τονίζοντας ταυτόχρονα με έμφαση πως όλοι μας αυτή την περίοδο βρισκόμαστε σε μια κατάσταση αλληλεξάρτησης.  «Η εποχή του "ποιος είμαι εγώ" τελείωσε», ήταν η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε.

Ο κ. Σεβρισαριανός εξήγησε επίσης πως καλό είναι να μην τροφοδοτούμε τον εγκέφαλο μας με αρνητικά σενάρια καλλιεργώντας περαιτέρω το αίσθημα του φόβου. Η δράση μέσα στον ίδιο μας το χώρο θα μας βοηθήσει ώστε να διαχειριστούμε αποτελεσματικά το αρνητικό αυτό συναίσθημα.

Μια ακόμη παράμετρο την οποία δεν πρέπει να παίρνουμε αψήφιστα είναι αυτή της παθητικότητας. Να μην εξελιχθούμε δηλαδή σε παθητικούς δέκτες μπροστά από μια οθόνη.

Παρακολουθήστε το άκρως χαρακτηριστικό απόσπασμα, με την συνέντευξη του ψυχολόγου Μάριου Σεβρισαριανού, στην Κατερίνα Σαλαπάτα.

Δείτε αναλυτικά εδώ το τελευταίο δελτίο ειδήσεων με όλες τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News