Κρήτη

Κορωνοϊός: Δίνουμε αίμα με ασφάλεια - Μάθετε τα σημεία αιμοδοσίας

Έκκληση σε όλους τους υγιείς ανθρώπους να προσέλθουν σε μονάδα αιμοδοσίας για να προσφέρουν αίμα

Για την αποφυγή σοβαρών ελλείψεις σε αίμα λόγω κορωνοϊού νέα δεδομένα  έρχονται στο προσκήνιο για τις αίθουσες αιμοληψιών του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Ν. Ηρακλείου «Βενιζέλειο».

Σε πρώτη φάση, λόγω καθημερινών αλλαγών που προκύπτουν, γίνεται εκ νέου γνωστό ότι, στην αίθουσα στο  Θεατρικό  Σταθμό Ηρακλείου , όπου θα λειτουργεί από 19/3/2020 προσωρινή σταθερή αίθουσα αιμοδοσίας  του  Γ.Ν.Ν. Ηρακλείου 'Βενιζέλειο' το ωράριο λειτουργίας θα είναι για τις καθημερινές 8:30πμ - 14:00μμ και Σάββατο και Κυριακή 9:00πμ - 13:00μμ.

Η αίθουσα του Θεατρικού Σταθμού που βρίσκεται δίπλα στο παλιό ΚΤΕΛ Ηρακλείου στο Λιμάνι, πληροί όλες τις προϋποθέσεις και θα εξυπηρετεί  τους αιμοδότες τηρώντας όλους τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του ΠΟΥ.

Οι αιμοδότες έχουν εύκολη πρόσβαση στο χώρο, υπάρχει άνεση χώρου έτσι ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των προσερχόμενων αιμοδοτών κι όλοι οι κανόνες προστασίας προκειμένου να εξαλείψουν οι φόβοι τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επίσης ταυτόχρονα θα λειτουργεί το Τμήμα Αιμοδοσίας και στο χώρο του νοσοκομείου με εξωτερική όμως είσοδο για τους αιμοδότες έτσι ώστε να μην έχουν πρόσβαση καθόλου εντός το νοσοκομείου, κάτι το οποίο προκαλεί στους αιμοδότες αναστολές λόγω της πανδημίας.

Η είσοδος για την αίθουσα αιμοληψιών βρίσκεται από το πίσω μέρος του οικήματος του νοσοκομείου.

Από την κεντρική πύλη του νοσοκομείου οι αιμοδότες θα κατευθύνονται αριστερά προς την είσοδο των τακτικών ιατρείων. Ακριβώς δίπλα υπάρχουν ενδεικτικές σημάνσεις (θα τοποθετηθούν εντός των δύο επόμενων ημερών) που οδηγούν σε εσωτερική αυλή του Νοσοκομείου όπου βρίσκεται η είσοδος για την αίθουσα των αιμοδοτών.

Το ωράριο λειτουργίας για την αίθουσα του Νοσοκομείου θα είναι:

Καθημερινές : 8:30πμ - 14:00μμ

                        16:30μμ - 20:00μμ

Σάββατο :9:00πμ - 13:00μμ

Κυριακή :9:00πμ - 13:00μμ

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2810214302 – 2813408051.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια