Κορωνοϊός - Άγγελος Χατζάκης : Πλασματική η εικόνα των κρουσμάτων στην Ελλάδα

Κρήτη
Κορωνοϊός - Άγγελος Χατζάκης : Πλασματική η εικόνα των κρουσμάτων στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλο τα πραγματικά κρούσματα αριθμητικά, άλλο τι θεωρείται επισήμως ως ορισμός κρούσματος και άλλες οι επίσημες ανακοινώσεις κρουσμάτων , είπε στο Ράδιο  98.4 ο Καθηγητής Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής του Εργαστηρίου Υγιεινής  στο ΕΚΠΑ Αγγελος Χατζάκης.

Η εικόνα των μειωμένων κρουσμάτων είναι απολύτως πλασματική. Αναφερόμενος στον κορωνοϊό ξεκαθάρισε ότι ο ιός έχει ημερομηνία λήξης, όπως έδειξαν τα επιδημιολογικά δεδομένα σε Κίνα, Ταϊβάν και Νότιο Κορέα, με πιθανότερο σενάριο στην Ελλάδα τα τέλη Απριλίου. Και αυτό το σενάριομ, να έχουμε κάμψη της εξάπλωσης, θα ισχύσει  αν δεν ξεφύγει η κατάσταση όπως στην Ιταλία.

Έχει κολλήσει ο εργαστηριακός έλεγχος

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς όπως τόνισε έχει κολλήσει ο εργαστηριακός έλεγχος, καθώς φαίνεται να μην υπάρχουν αντιδραστήρια. Κι άλλες χώρες έχουν το ίδιο πρόβλημα, είπε, άρα η εικόνα των μειωμένων κρουσμάτων είναι απολύτως πλασματική. Δεν υπάρχει καμία ανάσχεση. Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων, είπε ο κ. Χατζάκης ,  είναι αδύνατον να υπολογιστεί. Χαλάμε την ποιότητα των στοιχείων, αν είχαμε τα εργαστήρια σωστά θα ήταν πιο ασφαλές. Υπάρχει ορισμός από ΕΟΔΥ ποιος πάει και κάνει τεστ. Τα τεστ που θέλει ο ΕΟΔΥ πρέπει να γίνονται και να μην καθυστερούν όπως τώρα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News