Κρήτη

«Μένουμε Σπίτι»: Τα όπλα κατά του κορωνοϊού – Εχθρός μας το χρόνιο στρες

Οι άγνωστες πτυχές του ιού σύμφωνα με κρητικούς επιστήμονες στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής»

Στα νέα επιστημονικά δεδομένα που διαμορφώνονται γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού αναφέρθηκαν χθες στην διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» ειδικοί επιστήμονες.

Ο καθηγητής γενικής ιατρικής του πανεπιστήμιού Κρήτης Χρήστος Λιονής αναφέρθηκε στον τρόπο που πρέπει να προσεγγίζουν όλοι πλέον το θέμα της πανδημίας αναφερόμενος σε πολίτες που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό και όχι σε κρούσματα μιας και ο όρος είναι αδόκιμος όταν αναφερόμαστε σε ανθρώπους.

Ο ρόλος του «Μένουμε Σπίτι» σύμφωνα με τον κ. Λιονή είναι το μυστικό λέγοντας ότι το χρόνιο στρες κάνει τον οργανισμό πιο ευάλωτο στην προσβολή από ιώσεις και το μυστικό είναι η άμεση καταπολέμηση του.

«Το Μένουμε Σπίτι δεν είναι απλά η λογική πίνουμε μπύρες και τρώμε πίτσες αλλά πρέπει να βρούμε το μυστικό να κρατάμε ήρεμο τον εαυτό μας μέσα από μια άσκηση στο σπίτι αλλά και μια ισορροπημένη διατροφή» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Χρήστος Λιονής.

Παράλληλα ο καθηγητής λοιμοξιολογίας του πανεπιστημιού Κρήτης Αχιλλέας Γκίκας αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα όσον αφορά τα συμπτώματα αλλά και στο σημαντικό να κρατήσουμε πολύ δυνατό το κομμάτι «Μένουμε σπίτι».

Ωστόσο όλοι τόνισαν ότι οι επόμενες δέκα μέρες είναι πολύ σημαντικές στο να δούμε πως θα κινηθεί ο αριθμός των πολιτών με κορωνοϊό μετά και την λήψη των αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί στην πατρίδα μας.

Ο Διευθυντής δημόσιας υγείας της περιφέρειας Κρήτης γιατρός Μανολής Λουμπούνης αναφέρθηκε στην διασπορά αλλά και στο μυστικό που θα μπορούσε να είναι σωτήριο για να κερδηθεί το στοίχημα για την δημόσια υγεία  μέσα από την ατομική ευθύνη του καθενός.

Φορείς της αγοράς μίλησαν για την επάρκεια προϊόντων που δεν μπορεί να προκαλεί πανικό αλλά και στην θωράκιση των φαρμακείων στο να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση των επόμενων ημερών.

Στην διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» στην «ΚΡΗΤΗ TV» ο Μάνος Δασκαλάκης συνομίλησε με την κρητικιά Ελένη Αρμάου στην Γερμανία αλλά και τον Αλέξανδρο Βουρβούλια στην Βαρκελώνη της Ισπανίας και οι δύο μίλησαν για την κατάσταση που επικρατεί στις δύο χώρες αλλά και τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν την καραντίνα στην οποία βρίσκονται.

Το σύνολο των ειδικών έστειλε το μήνυμα ότι δεν πάμε με ελαφρά συμπτώματα στα νοσοκομεία ζητώντας την συμβουλή των γιατρών μας που μαζί με τους νοσηλευτές κάνουν μια τιτάνια προσπάθεια για να μην κρασάρει από τα αυξημένα περιστατικά το εθνικό σύστημα υγείας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια