Καιρός: Ισχυρές ριπές ανέμου «σάρωσαν» την Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Ισχυρές ριπές ανέμου «σάρωσαν» την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ποιες περιοχές ξεπέρασαν τα 100 km/h

Ισχυρές ριπές ανέμου κατέγραψαν οι σταθμοί Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης 17/03, στο νησί της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν ριπές άνω των 100 km/h σημειώθηκαν σε τέσσερις σταθμούς της Κρήτης, σύμφωνα με τον Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κ. Λαγουβάρδος.

Οι περιοχές όπου σημειώθηκαν οι ισχυρότεροι άνεμοι είναι: Λέντας Ηρακλείου, Πλακιάς Ρεθύμνου, Φουρφουράς Ρεθύμνου και η Ιεράπετρα.

Χαμηλές θερμοκρασίες στην Ελλάδα – Ισχυροί άνεμοι σε όλο το Αιγαίο

Πολύ χαμηλές ήταν οι ελάχιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα το πρωί σε πολλές ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ελλάδας.

Σε αρκετές από αυτές το θερμόμετρο έπεσε αρκετά κάτω από το μηδέν, με «πρωταθλητή» το Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-9,7 βαθμοί Κελσίου).

Ακολούθησαν Βλάστη Κοζάνης (-9,7), Μεσόβουνο Κοζάνης (-7,2), Κοιλάδα Κοζάνης (-6,6) και Αγία Κυριακή Ιωαννίνων (-6,2), σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Παράλληλα, πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι πνέουν στο Αιγαίο. Χαρακτηριστικότερο είναι το παράδειγμα της Παξιμάδας Καρύστου όπου καταγράφηκε ριπή 130 χλμ/ώρα, ενώ ακολούθησαν Πόρτο Τήνου (130 χλμ.ώρα), Λέντας Ηρακλείου (114 χλμ/ώρα), Σχοινούσα (106 χλμ/ ώρα), Πλακιάς Ρεθύμνου (105 χλμ/ώρα) και Σίφνος (103 χλμ/ώρα).

Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου – Ο καιρός την Τετάρτη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Κρήτη την Τετάρτη 18 Μαρτίου. Από το απόγευμα, θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 που από το βράδυ πιθανώς κατά τόπους να φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News