Κορωνοϊός – Ναύσταθμος Κρήτης: Πόσο ασφαλής είναι η προσέγγιση πλοίων

Κρήτη
Κορωνοϊός – Ναύσταθμος Κρήτης: Πόσο ασφαλής είναι η προσέγγιση πλοίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι επισημαίνουν πηγές του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού

Καμιά ανησυχία δεν απορρέει από την προσέγγιση στις ναυπηγοεπισκευαστικες εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Κρήτης στη Σουδα, πλοίων ξένων χωρών.

Πηγές του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, με αφορμή τις απόψεις που εκφράζονται περί πιθανής διασποράς του κορωνοϊού από πληρώματα πολεμικών πλοίων, αναφέρουν ότι οι οδηγίες του Υπουργείου Υγείας είναι σαφείς και τηρούνται απαρέγκλιτα.

Ξεκαθαρίζεται ότι τα μέλη των πληρωμάτων παραμένουν εντός των πλοίων, για όσο διάστημα διαρκεί ο ανεφοδιασμός τους και δεν έρχονται σε επικοινωνία με τον αστικό ιστό. Οποιαδήποτε πιθανή αναγκαία επικοινωνία γίνεται μέσα στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και με τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας (απόσταση ασφαλείας, χρήση αντισηπτικών κλπ).

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι σε περιπτώσεις προσέγγισης μεγάλων πλοίων στο Ναύσταθμο Κρήτης, η αγκυροβόληση γίνεται σε απόσταση από την προβλήτα.

Αναφορικά με τις συνθήκες εργασίες του προσωπικού του Ναυστάθμου Κρήτης, πηγές του ΓΕΝ τονίζουν πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας καθώς εφαρμόζονται πιστά οι οδηγίες για την πρόληψη της διασποράς του ιού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News