Κρήτη

Κορωνοϊός: Στο «τραπέζι» της 7ης ΥΠΕ η ετοιμότητα των υγειονομικών δομών του νησιού

Συνάντηση εργασίας 7ης ΥΠΕ Κρήτης – ΠΕΔ Κρήτης

Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Κρήτης είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο της η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κα Λένα Μπορμπουδάκη παρουσία του Υποδιοικητή κ. Δημήτρη Αγαπίου.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν από τη Διοίκηση της ΠΕΔ Κρήτης οι κ.κ. Γιάννης Κουράκης, Γιώργος Μαρινάκης και Μενέλαος Μποκέας, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην θωράκιση της δημόσιας υγείας έναντι της εξάπλωσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Η Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης ενημέρωσε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ σχετικά με την ετοιμότητα των νοσοκομειακών και πρωτοβάθμιων υγειονομικών δομών του νησιού και τον προγραμματισμό ενίσχυσης και στελέχωσης τους με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα αναγνωρίζοντας τη συμβολή της τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τομέα ενημέρωσης των πολιτών ζητήθηκε η σχετική συμβολή της ΠΕΔ για τη σωστή εφαρμογή των προληπτικών μέτρων προστασίας.

ΠΕΔ Κρήτης: Σε ετοιμότητα οι Δήμοι της Κρήτης απέναντι στον κορωνοϊό

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή συνάντηση μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Κρήτης με τη Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης όπου συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για την προετοιμασία, εξέλιξη αλλά και αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κ. Μπορμπουδάκη ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της ΠΕΔ για την προετοιμασία αλλά και το σχεδιασμό των κρατικών δομών Υγείας του νησιού μας στην αντιμετώπιση του ζητήματος, ενώ αναγνώρισε τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων της, και ιδιαίτερα στο κρίσιμο κομμάτι της ενημέρωσης των πολιτών.

‘’Οι Δήμοι λαμβάνουν όλα τα μέτρα’’

Οι κύριοι Γ. Κουράκης, Γ. Μαρινάκης και Μ. Μποκέας τόνισαν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς ενώ σημείωσαν ότι ήδη οι Δήμοι του νησιού μας τηρούν όλες τις διαδικασίες- οδηγίες που συστήνονται από τους κρατικούς φορείς και παράλληλα λαμβάνουν προληπτικά και άλλα μέτρα με στόχο τον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού.

Στόχος είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου, αλλά παράλληλα και η συνέχιση της λειτουργίας των ΟΤΑ, με βάση τον κρίσιμο ρόλο που επιτελούν.

Η ΠΕΔ Κρήτης, με βάση και τα όσα συζητήθηκαν σήμερα με τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, προτρέπει τους πολίτες να αποφεύγουν την αυτοπρόσωπή τους παρουσία στις υπηρεσίες των Δήμων, παρά μόνο για τις απολύτως απαραίτητες εργασίες και υποθέσεις, ενώ παράλληλα παροτρύνει τους δημότες να κάνουν χρήση ηλεκτρονικών ή τηλεφωνικών μέσων για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια