Κρήτη

Χρ. Λιονής για κορωνοϊό «Η Κρήτη φαίνεται πως θα επιβραδύνει την επιδημία αυτή»

Φιλοξενούμενος στο δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV ήταν o Καθηγητής Γενικής Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Κρήτης, Χρήστος Λιονής.

«Η Κρήτη για πολλούς και διαφόρους λόγους φαίνεται πώς θα επιβραδύνει όσο καμία άλλη Περιφέρεια την επιδημία,  κάτι που σημαίνει ότι η επιδημία αυτή θα «περάσει» από πάνω της πολύ ευνοϊκότερα», υποστήριξε με έμφαση, o καθηγητής Γενικής Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Κρήτης, Χρήστος Λιονής που ήταν φιλοξενούμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ ΤV.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιονής, στην δημοσιογράφο Κατερίνα Σαλαπάτα: «Αυτή η επιδημία θα φέρει πολλές συζητήσεις για τον τρόπο οργάνωσης της κοινωνικής μας ζωής και των προσωπικών μας σχέσεων» , ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους ηλικιωμένους και στους ασθενείς με πολλαπλά νοσήματα.

Για το κλείσιμο σχολείων και Πανεπιστημίων ο καθηγητής τόνισε χαρακτηριστικά: "Είναι ένα πολύ σημαντικό μέτρο. Θα φανεί η αποτελεσματικότητα του για όλη την Ελλάδα"  και πρόσθεσε ότι "η πρόταση αυτή αφορά όλες τις συναθροίσεις αλλά κάτι αντίστοιχο θα πρέπει να συστήσει και η Εκκλησία της Κρήτης στο ποίμνιο της".  

Τέλος ο κ. Λιονής αναφέρθηκε και στην πρόταση που έχει καταθέσει στην ΥΠΕ Κρήτης για την ανάπτυξη μιας αυτοδύναμης υπηρεσίας (εκτός των καθιερωμένων δομών υγείας) και συνέστησε οι πολίτες να ακολουθούν  τις απλές οδηγίες των ειδικών και να αφήσουν στην άκρη το φόβο.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια