Κορωνοϊός: Τι θα γίνει στα δικαστήρια λόγω της μεγάλης συνάθροισης κόσμου;

Κρήτη
Κορωνοϊός: Τι θα γίνει στα δικαστήρια λόγω της μεγάλης συνάθροισης κόσμου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καμπανάκι» για αναγκαία προληπτικά μέτρα και στο ναό της Θέμιδος

Η  ανησυχία για τον κορωνοϊό έχει κάνει την εμφάνισή της - και - στα Δικαστήρια Ηρακλείου.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ TV” και την εφημερίδα  “Νέα Κρήτη” ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Άρης Ροζάκης.

Εξάλλου, δικηγόροι, δικαστικοί λειτουργοί, αλλά και απλοί πολίτες έχουν ήδη εκφράσει την αγωνία τους για το πώς μπορούν να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα προστασίας από την εξάπλωση του ιού σε έναν χώρο όπου συνωστίζεται σε καθημερινή βάση πλήθος κόσμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι, τόσο προχθές όσο και χθες Τρίτη, η κίνηση στο Δικαστικό Μέγαρο ήταν εμφανώς μειωμένη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα, πάντως, με τον κ. Ροζάκη, το μέτρο που πιθανώς θα μπορούσε να ληφθεί, σε περίπτωση πανδημίας, δεν είναι άλλο από το «κλείσιμο» των Δικαστηρίων.

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ανησυχία. Αυτό είναι το μήνυμα που λαμβάνω και από τους συναδέλφους μου και από τους δικαστές και το υπαλληλικό προσωπικό. Νομίζω ότι αυτό που αναμένουμε είναι κάποιες γενικές κατευθύνσεις από τα αρμόδια υπουργεία. Υπάρχει γενικώς ένας πανικός, ο οποίος, κατά τη γνώμη μου, δε δικαιολογείται», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του ΔΣΗ.

«Για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα (σ.σ. πανικού), πρέπει να υπάρξουν εξειδικευμένες οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει ο κάθε ένας από εμάς (κυρίως αναφορικά με ανθρώπους που έχουν ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό) από μέρους της πολιτικής εξουσίας», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Ροζάκης.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου έχει ήδη μεριμνήσει για να τοποθετηθούν αντισηπτικά σε διάφορα σημεία των Δικαστηρίων. «Έχει ήδη δοθεί εντολή να προμηθευτούμε αντισηπτικά, τα οποία θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία του Δικαστικού Μεγάρου. Από εκεί και πέρα αναμένουμε οδηγίες...», επισήμανε ο πρόεδρος του ΔΣΗ, ο οποίος, κλείνοντας, ανέφερε ότι «προφανώς επειδή τα Δικαστήρια είναι χώρος συνάθροισης κοινού, και νομίζω ότι είναι από τους χώρους που θα υπήρχε πρόβλημα σε ενδεχόμενο πανδημίας, κάτι άλλο πέραν του να κλείσουν τα Δικαστήρια δεν μπορώ να σκεφτώ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News