Καταγγελία: Προσπάθησε να την εξαπατήσει λόγω... κορωνοϊού

Κρήτη
Καταγγελία: Προσπάθησε να την εξαπατήσει λόγω... κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεσαρά: Χτυπούν πόρτες για να ενημερώσουν για την πανδημία

Ανησυχία επικρατεί στην ευρύτερη Πόμπιας στη Μεσαρά, όπου, όπως αποκάλυψε  η εκπομπή «ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ» της ΚΡΗΤΗ TV, μια γυναίκα επισκέφθηκε σπίτι της περιοχής, προκειμένου να «ενημερώσει για θέματα υγείας».

Όπως ανέφερε στην εκπομπή η καταγγέλλουσα, κάτοικος Πόμπιας, κ. Ειρήνη Κασσιμάτη, χθές το απόγευμα της χτύπησε την πόρτα μια «κυρία, η οποία κρατούσε ένα φάκελο, φορούσε ένα καρτελάκι -που δεν πρόλαβα να δω τι ακριβώς γράφει- και η οποία με μια δόση οικειότητας μου ζήτησε να μιλήσουμε για την υγεία».

Σύμφωνα με την καταγγελία, η γυναίκα δεν ανέφερε ποτέ εάν εκπροσωπεί κάποιον φορέα ή κάποια εταιρεία. Έτσι, λίγο αργότερα, όταν η καταγγέλλουσα διαπίστωσε ότι δεν γνωρίζει την εν λόγω γυναίκα -η οποία, μάλιστα, φέρεται να ρώτησε την κ. Κασσιμάτη «τι δουλειά κάνει»-, την ξεπροβόδισε από το σπίτι της κι εκείνη έφυγε.

 Η κ. Κασσιμάτη γνωστοποίησε το περιστατικό στα social media και δεν άργησε να γίνει γνωστό από άλλους ντόπιους, ότι παρόμοιες…αξιοπερίεργες επισκέψεις έγιναν και σε άλλα σπίτια της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών με ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζίου, γυναίκα προφασιζόμενη την ιδιότητά της ως "Υπαλλήλου Κέντρου Υγείας», επιχείρησε να εισέλθει σε οικία στο Γάζι για να ενημερώσει, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχει λάβει η πολιτεία για τον φονικό ιό.

 Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μαλεβιζίου έχει ήδη επικοινωνήσει με την ΤΟΜΥ Μαλεβιζίου και γνωστοποιεί στους δημότες ότι καμία τέτοια διαδικασία δε βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παρακαλούνται οι δημότες μας και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι να είναι πολύ προσεκτικοί και να επικοινωνήσουν με το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να εισέλθει στην οικία τους, προφασιζόμενος ενημερώσεις για θέματα υγείας".

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Πάντως προσπάθειες εξαπάτησης πολιτών με αφορμή τον κορωνοϊό έχουν καταγραφεί σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα να κινητοποιούνται οι αστυνομικές Αρχές και στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, «με αφορμή καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, άτομα εμφανίζονται σε οικίες επικαλούμενοι πως είναι στελέχη του ΕΟΔΥ ή του υπουργείου Υγείας, που ενημερώνουν για τον κορωνοϊό ή διανέμουν σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια, διευκρινίζεται ότι, κατόπιν πληροφόρησης από το υπουργείο Υγείας, δεν υπάρχουν κλιμάκια υπηρεσιών του ή του ΕΟΔΥ που επισκέπτονται σπίτια για τέτοιου είδους ενημερώσεις.

Πρόκειται προφανώς για απόπειρα εξαπάτησης και στην περίπτωση που γίνει αντιληπτό τέτοιο περιστατικό παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία (100)».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News