Κρήτη

«Δύο Εποχές» από τον Στέλιο Σταματογιάννη

Το τέταρτο προσωπικό άλμπουμ του

Νέα δισκογραφική δουλειά του Στέλιου Σταματογιαννάκη μόλις κυκλοφόρησε, με τίτλο «Δύο Εποχές» από τον « Αεράκης, Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι & Σείστρον».

Πρόκειται για 2cd με μια μεγάλη παρέα αγαπημένων Κρητικών Καλλιτεχνών – οι δικοί του φίλοι- ενώνονται σε δώδεκα ντουέτα με τον ίδιο, καταθέτοντας ερμηνευτικά ο καθένας το δικό του ηχόχρωμα και ξεχωριστό ύφος στις καινούργιες μουσικές του δημιουργίες.

Στο μεν πρώτο cd συμμετέχουν φίλοι του, που έχουν συμπορευτεί πολλά χρόνια και τους ενώνουν πολλά, στο δεύτερο συμμετέχουν νεότεροι φίλοι του, που έχουν συμπορευτεί μουσικά λιγότερο, αλλά που πιστεύει πως άξια κατέχουν «βήμα» και «χώρο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, χαρακτηριστικός είναι ο συμβολισμός των εξωφύλλων με το χρυσό στάχυ της ωρίμανσης, του πολύτιμου και του αναγκαίου και της αμυγδαλιάς, ο αφυπνιστής της ζωής, το προσδοκώμενο».

«Της καρδιάς κομμάτια δώδεκα, μοιρασμένα σε φίλους δώδεκα…»

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά):  

Αλεξάκης Μανώλης

Κακουδάκης Κώστας

Μανιουδάκης Νίκος

Μαρούλης Πέτρος

Μπικάκης Στέλιος

Νοδαράκης Κώστας

Ξυλούρης Γιώργος (Ψαρογιώργης)

Παπαδάκης Γιώργος

Σαμόλης Νεκτάριος

Σαριδάκης Κώστας

Τσουρδαλάκης Γιάννης

Τσουρδαλάκης Σήφης

Πολύτιμη και η συμβολή των μουσικών που έπαιξαν στο cd:

Κώστας Κακουδάκης, Νεκτάριος Σαμόλης, Κώστας Σαριδάκης, Νίκος Μανιουδάκης,

Γιώργος Χαλκιαδάκης, Γιάννης Τσουρδαλάκης, Δημήτρης Κολιακουδάκης, Μιχάλης

Μαυράκης, Αλέξανδρος Κανακάκης, Σπύρος Παπαδάκης, Ανδρέας Μπικάκης,

Παναγιώτης Φώτας, Στέλιος Μουλακάκης.

Και των ανθρώπων του στίχου:

Ηλιάννα Λυκούδη, Δέσποινα Ξερουδάκη, Στέλιος Μπικάκης, Δέσποινα Σπαντιδάκη, Βούλα Χανιωτάκη - Μπαστάκη, Άννα Κουτσαφτάκη, Βαγγέλης Μπάρμπας (Ταξιδευτής), Γιώργος Κουτάντος.

Το θέμα των εξωφύλλων ζωγράφισε η Μαρκέλλα Μανιαδάκη.

Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Studio: Στέλιος Σταματογιαννάκης

Ηχοληψία- Μίξη-Mastering: Στέλιος Σταματογιαννάκης, Στέργιος Καραίσκος

«Με αυτή τη νέα κυκλοφορία, ο Στέλιος Σταματογιαννάκης επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει το, έτσι κι αλλιώς, ισχυρό του στίγμα, ως ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς του στην Κρητική δισκογραφία κι εμείς νομίζουμε το πετυχαίνει. Εσείς;…»

Συγκεκριμένα, είναι το τέταρτο προσωπικό άλμπουμ του Στέλιου Σταματογιαννάκη μετά το «Όνειρο της ψυχής», «Στ’ ανέμου την οργή», «Στο δρόμο το δικό μου», επιπλέον και των πολλών συμμετοχών του με μουσικές του, που έχουν αγαπηθεί και συμπεριληφθεί σε άλμπουμ των Γεράσιμου Σταματογιαννάκη και Λεωνίδα Κλάδου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια