Κρήτη

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Να ληφθούν μέτρα υπέρ των δανειοληπτών

Την λήψη άμεσων μέτρων για την διευκόλυνση των δανειοληπτών με κύριο μέλημα τους , την προστασία της κατοικίας του ζητάς με επιστολη της προς του αρμόδιους Υπουργούς η Ένωση Προστασίας.

Επιστολή προς τους Οικονομικούς Υπουργούς της Κυβέρνησης, κ. Χρήστο Σταικούρα και Άδωνη Γεωργιάδη, έστειλε η ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ζητώντας  να παρθούν άμεσα μέτρα, για  την διευκόλυνση  των δανειοληπτών, για την προστασία της κατοικίας τους.

Στην επιστολή της, η Ένωση των Καταναλωτών, μεταξύ των άλλων αναφέρει:

 «Με την έναρξη του Κορωνοϊού και την οικονομική ανωμαλία που παρατηρείται , στις συναλλαγές ,όχι μόνο στις πληττόμενες από τον ιό περιοχές, αλλά και Πανελλαδικά και προκειμένου οι κόκκινοι δανειολήπτες, να διευκολυνθούν  για  να προστατεύσουν την κατοικία τους, ζητάμε ως Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, να πάρετε άμεσα μέτρα και να ορίσετε   τα εξής:

1) Παράταση της λήξεως του ν.4605/2019 (ηλεκτρονική πλατφόρμα), για τουλάχιστον  έξη μήνες

2)Αναστολή εκτέλεσης, προγραμματισμένων πλειστηριασμών τουλάχιστον, για ένα 4μηνο.

  Επειδή ,υπάρχει καθεστώς πρόληψης (σε κατοίκον περιορισμό ) για πληθυσμιακή Ομάδα (υπερήλικες -βεβαρημένοι, με ασθένεια πολίτες ,από το Υπουργείο Υγείας) ,θα πρέπει λόγω απρόβλεπτων  συνθηκών -αναγκών,  αλλά  και  φόβος αυριανής εξάπλωσης του ιού ,(πανδημία,)να μεριμνήσετε άμεσα για τα παραπάνω αιτούμενα μέτρα».

  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια