Οδηγίες προς τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Κρήτης

Κρήτη
Οδηγίες προς τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την προφύλαξη της ευάλωτης ομάδας των ηλικιωμένων - Ποιες οι οδηγίες

Κατευθύνσεις από Δημόσιους φορείς Υγείας της Κρήτης συνιστώνται στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Κρήτης για την προστασία τους ως ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Κρήτης, ως εποπτεύουσες αρχές των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, κατόπιν οδηγιών του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρου Βαμβακά και στα πλαίσια της προφύλαξης της ευάλωτης ομάδας των ηλικιωμένων συστήνει στις ΜΦΗ που λειτουργούν στη χωρική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κρήτης τα παρακάτω:

Αναλυτικά οι οδηγίες:

  1. Να εντείνουν τα μέτρα ιατρικής παρακολούθησης των φιλοξενουμένων.
  2. Να απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος σε οποιοδήποτε που πάσχει από λοιμώδες εμπύρετο νόσημα του ανωτέρου αναπνευστικού, (πυρετό, δεκατική πυρετική κίνηση, βήχα, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή) καθώς και σε μικρά παιδιά.
  3. Αν υπάρξει τρόφιμος που ασθενεί, να απομονώνεται σε ξεχωριστό θάλαμο ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, μέχρι την εξέτασή του από τον ιατρό της Μονάδας.
  4. Το προσωπικό να εντείνει όλα τα απαραίτητα και ενδεικνυόμενα μέτρα καθαριότητας, αλλά και ατομικής υγιεινής, τόσο στους ίδιους, όσο και στους φιλοξενούμενους.
  5. Περιορισμός του επισκεπτηρίου και, όπου κρίνεται αναγκαίο, να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίδεται ειδική άδεια.
  6. Οι συνοδοί θα πρέπει να είναι ενήμεροι για την εφαρμογή  των προφυλάξεων επαφής (απολύμανση  χεριών, χρήση μάσκας κ.λπ.).

Σε κάθε περίπτωση, συνιστάται η αυστηρή τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ και η συνεχής επαφή με τον Υπεύθυνο ιατρό της Μονάδας για χειρισμό οποιουδήποτε επιπλέον θέματος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News