Κρήτη

Παρέμεινε στο «τιμόνι» των αμπελουργών ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης

Νέα διοίκηση εξέλεξε η Οργάνωση Αμπελουργών και Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης

Ομόφωνα εκλέχτηκε ξανά στη θέση του προέδρου της Οργάνωσης Αμπελουργών και Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης, μετά τις εκλογές της περασμένης Κυριακής στον Προφήτη Ηλία.

Η νέα δεκαπενταμελής διοίκηση χαρακτηρίζεται από τον συγκρητισμό, με αξιόλογα αγροτικά στελέχη που προέρχονται απ’ όλους τους νομούς, ενώ κύριο χαρακτηριστικό αυτής της διαδικασίας ήταν η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, καθώς στις κάλπες προσήλθαν 1.082 αγρότες και μόνο 7 ψηφοδέλτια βρέθηκαν άκυρα ή λευκά!

Η σύνθεση

Αναλυτικότερα, η σύνθεση της νέας διοίκησης της Οργάνωσης έχει ως εξής: πρόεδρος Πρίαμος Ιερωνυμάκης (μέλος της διοίκησης της Εθνικής και Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπελουργών και Οίνου), Α' αντιπρόεδρος Μανόλης Κουβαριτάκης από τα Χανιά (εντεταλμένος δημάρχου Πλατανιά Επιτροπής Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Δ. Πλατανιά), Β' αντιπρόεδρος Γιώργος Βενεράκης (στέλεχος της διοίκησης της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου), γενικός γραμματέας Γιώργος Γαβαλάς (από τον Άγιο Θωμά Ηρακλείου), ειδικός γραμματέας Γιώργος Αθανασάκης (από το Οροπέδιο Λασιθίου, στέλεχος του Αγροτικού Συνεταιρισμού), ταμίας Βαγγέλης Μάρκογλου (από τις Αρχάνες) και κοσμήτορας Λάμπος Περβολαράκης (πρώην δήμαρχος Τεμένους). Μέλη είναι με αλφαβητική σειρά οι: Γιάννης Βερτούδος (νέος αγρότης Καρκαδιώτισσας Ηρακλείου), Γιώργος Γερονυμάκης, (δημοτικός σύμβουλος Σφακίων), Γιώργος Στειακάκης (δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου), Γιώργος Τζουλιαδάκης (ιστορικό στέλεχος ΟΑΣΝΗ), Μανόλης Τσατσαράκης (ιστορικό στέλεχος ΟΑΣΝΗ), Γιάννης Φουντουλάκης (πρόεδρος Κοινότητας Ασημίου), Μανόλης Χαιρέτης (πρόεδρος Κοινότητας Ασημίου) και Μύρων Χιλετζάκης (απερχόμενος αντιπρόεδρος της Ομάδας, αντιπρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου και πρόεδρος της Κοινότητας Αρχανών).

«Ξεκινάμε αμέσως δράση»

Το γεγονός ότι παλιότερα στελέχη ζήτησαν να μείνουν απλά μέλη, προκειμένου να δοθεί ο λόγος σε νεότερους από τη μια και σε ανθρώπους που εκπροσωπούν και τους άλλους νομούς της Κρήτης από την άλλη, ήταν ένα από τα πολύ θετικά στοιχεία αυτής της διαδικασίας, όπως τόνισε στη “Νέα Κρήτη” χθες ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης, αναφερόμενος στον Γιώργο Στειακάκη (“Βράχο”) και στον Μύρωνα Χιλετζάκη (ο οποίος και ήταν στην προηγούμενη διοίκηση αντιπρόεδρος της Οργάνωσης, ενώ ταυτόχρονα παραμένει αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου).

«Οι άμεσες προτεραιότητές μας είναι τρέχοντα ζητήματα του κρητικού ελαιώνα και αμπελώνα. Η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει άμεσα και θα ζητήσουμε την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης. Εκεί θα βάλουμε μια σειρά από ζητήματα με προτεραιότητα στα θέματα της καταστροφής της ελαιοκαλλιέργειας του νησιού μας. Εμείς ως νέα διοίκηση θα ζητήσουμε άμεσα συνάντηση με τον κ. Βορίδη. Διότι, ναι μεν υπάρχει το θέμα του φακέλου που πραγματικά στηρίζαμε και στηρίζουμε, αλλά από την άλλη μεριά η παλιά διοίκηση είχε ζητήσει κάποια μέτρα τα οποία δεν έχουν παρθεί. Και το θέμα δεν έχει να κάνει μόνο με μας, αλλά συνολικότερα με την οικονομία του νησιού μας», δήλωσε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” χθες, αμέσως μετά τη συνεδρίαση της νέας διοίκησης και της συγκρότησης σε σώμα, ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης.

Προτεραιότητα και η νέα αναμπέλωση

«Επίσης, προτεραιότητά μας θα είναι και μια νέα αναμπέλωση στην Κρήτη», σύμφωνα με τον συνδικαλιστή. Σε ό,τι αφορά τον ρόλο της Οργάνωσης Αμπελουργών και Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης, ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης ήταν ξεκάθαρος: «Το όργανο βάσει καταστατικού είναι τόσο συνδικαλιστικό, αφού θα διεκδικεί για την επίλυση των προβλημάτων των ελαιοκαλλιεργητών και των ελαιοπαραγωγών της Κρήτης. Αλλά πέρα από αυτό είναι και όργανο που θα προσπαθήσει να διαδραματίσει ένα ρόλο ενημερωτικό. Η συνεργασία είναι το παν. Θα είμαστε σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια και με τη γεωργική έρευνα, γιατί δίνουμε μεγάλο βάρος στη σωστή ενημέρωση του αγροτικού κόσμου. Δεν είμαστε ομοσπονδία. Έχουμε μια άλλη μορφή. Και θα παίξουμε τον ρόλο που οφείλουμε με βάση το καταστατικό μας»...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια