Ο καιρός στην Κρήτη: «Πρωτιά» στα ύψη βροχής - Πότε «έρχεται» η… δεύτερη κακοκαιρία;

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: «Πρωτιά» στα ύψη βροχής - Πότε «έρχεται» η… δεύτερη κακοκαιρία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Κρήτη τα μεγαλύτερα ύψη βροχής - «Κακός» ο καιρός μέχρι το Σαββατοκύριακο στο νησί

Σε «κλοιό» προσωρινής κακοκαιρίας βρέθηκε η Κρήτη, από το βράδυ της Κυριακής, με τα καιρικά φαινόμενα, ωστόσο, να παραμένουν άστατα μέχρι και αύριο, Τρίτη.

Σήμερα, βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν - σχεδόν - σε ολόκληρη την Κρήτη, στην οποία, μάλιστα, καταγράφηκαν και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, συγκριτικά με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, όπως κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, στην Κάνδανο έπεσαν 41 χιλιοστά βροχής, στη Νεάπολη 38 χιλιοστά, ακολουθεί το Φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο όπου έπεσαν 36 χιλιοστά βροχής, 34 χιλιοστά βροχής καταγράφηκαν στους Ποταμούς Λασιθίου, 33 χιλιοστά στην Ασή Γωνιά, 32 χιλιοστά στον Αλικιανό και 31 χιλιοστά βροχής έπεσαν στον Πλακιά.

Πάντως, σήμερα, Δευτέρα, σημαντική ήταν και η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα, ενώ οι άνεμοι έπνεαν έως και 8 Μποφόρ στο Αιγαίο, χωρίς, ωστόσο, να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στις εναέριες και θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Ο καιρός αύριο στην Κρήτη

Αύριο, Τρίτη, στην Κρήτη αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Ειδικότερα, στο νησί μας αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 10 με 18 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

«Έρχεται» και δεύτερη κακοκαιρία;

Πάντως, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας φαίνεται πως θα επηρεάσει την Κρήτη από την Τετάρτη, καθώς στα Νότια της χώρας αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Κρήτη, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται βελτίωση των καιρικών φαινομένων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News