Κρήτη

Μανώλης Βαρδάκης: Ένας άνθρωπος με ανοιχτή καρδιά που εμπιστεύτηκε την ζωή

Μίλησε για το τροχαίο που του άλλαξε την ζωή, την σχέση του με την φύση και την αξία της προσφοράς

Ο Μανώλης Βαρδάκης, μίλησε στην Ανδριανή για τη δική του ιστορία. Μια ιστορία χαρακτηρισμένη από πολλές ανατροπές, δυσκολίες , σκαμπανεβάσματα και την στιγμή που του άλλαξε ολόκληρη την ζωή.

Ξεκίνησε το ταξίδι του από τις Τρείς Εκκλησίες, στο Λιβυκό, όπου βρέθηκε πλάι σε ένα ηγούμενο. «Ο δρόμος μου είχε πολλά πάνω – κάτω. Στα 12 μου χρόνια, επειδή ήμουν δυσλεκτικός, ήθελαν να με στείλουν στα Ιεροσόλυμα για να μάθω γράμματα, είχα ιδιαιτερότητες ως παιδί».

Πριν 20 χρόνια είχε ένα σοβαρό τροχαίο, από το οποίο όπως αναφέρει, κέρδισε την ζωή. Από αυτή την στιγμή και έπειτα, πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την γη: «Δεν είναι ρίσκο να δουλεύει κανείς με την γη. Εκείνη μας στηρίζει, από εκεί ξεκινάμε και εκεί καταλήγουμε. Όταν κόψεις κάτι από το περιβόλι σου και το φας συνειδητά, είναι ότι καλύτερο».

«Είχα την τύχη όμως να είμαι συνέχεια με ανθρώπους, που έφτιαχναν πράγματα με τα χέρια και το μυαλό τους.  Από 10 χρόνων μου άρεσε να σχεδιάζω σπίτια, να δημιουργώ με τα χέρια μου. Έχω κτίσει όλες τις εκκλησίες του τόπου», ανέφερε.

Ο Μανώλης ήρθε με τα καλούδια του, προσφορές και δώρα από τους «Μελίτακες», τον κοινωνικό συνεταιρισμό στον Πύργο που έβαλε σε πρώτο πλάνο την οικολογία, την αυτονομία και τη συνεργατικότητα.

14-15 Μαρτίου, μάλιστα θα πραγματοποιηθεί η «Γιορτή Σπόρων» στον Πύργο Αστερουσίων, με φαγητό, κουβέντα και διασκέδαση!

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια