Βαρύ πένθος για τον Στέλιο που «έσβησε» σε γκαράζ πλοίου

Κρήτη
Βαρύ πένθος για τον Στέλιο που «έσβησε» σε γκαράζ πλοίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκλεισαν αθλητικές εγκαταστάσεις- Φριχτό τέλος για 45χρονο οδηγό φορτηγού τον οποίο και συνέθλιψε ο τράκτορας του φορτηγού την ώρα που επιχειρούσε να τον κοτσάρει στην καρότσα.

Τραγικό τέλος έμελλε να βρει προχθές το πρωί ένας αυτοκινητιστής, σε δυστύχημα που σημειώθηκε μέσα σε πλοίο της γραμμής, στο λιμάνι της Σούδας, στα Χανιά.

Πρόκειται για τον 45χρονο οδηγό φορτηγού Στέλιου Καραμπινάκη, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα την ώρα που προσπαθούσε να συνδέσει καρότσα στον τράκτορα του οχήματός του. Το δυστύχημα έφερε ξανά στο προσκήνιο τους σοβαρούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση οι ιδιοκτήτες-οδηγοί φορτηγών οχημάτων.

Κλειστές σε ένδειξη πένθους οι εγκαταστάσεις του Εθνικού Σκοπευτηρίου Χανίων

Ο ΕΑΚ Χανίων εξέφρασε  τα θερμά του συλλυπητήρια για τον αιφνίδιο θάνατο του παλιού πρωταθλητή TRAP και μέλος του Δ.Σ. του σκοπευτικού συλλόγου ΒΑΡΔΑΣ, Στυλιανού Καραμπινάκη.

Σε ένδειξη πένθους οι εγκαταστάσεις του Εθνικού Σκοπευτηρίου Χανίων παρέμειναν κλειστές το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαρτίου ενώ ο προγραμματισμένος για την Κυριακή 8 Μαρτίου, αγώνας σταθερού στόχου, αναβλήθηκε.

Πώς έγινε το τραγικό συμβάν

Το συμβάν έλαβε χώρα νωρίς προχθές Σάββατο το πρωί, στο λιμάνι της Σούδας.

 Ήταν περίπου ένα τέταρτο πριν τις 7 το πρωί, όταν το νήμα της ζωής του άτυχου 45χρονου έμελλε να κοπεί μια για πάντα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος αυτοκινητιστής μετέβη στο λιμάνι της Σούδας και το πλοίο “Έλυρος” της ANEK Lines, που εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς-Χανιά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης του φορτηγού μετέβη στο γκαράζ του εν λόγω πλοίου με τον τράκτορά του, προκειμένου να συνδέσει την καρότσα του φορτηγού του που βρισκόταν στο πλοίο. Το δυστύχημα έλαβε χώρα, σύμφωνα με το neakriti.gr, κατά την προσπάθεια του 45χρονου να συνδέσει την καρότσα με τον τράκτορα.

Ειδικότερα, ο άτυχος άνδρας φέρεται να τραυματίστηκε βαρύτατα στην προσπάθειά του να “κοτσάρει” την καρότσα στον τράκτορά του, εντός του χώρου του γκαράζ του επιβατηγού πλοίου. Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγα μόλις λεπτά μετά τον κατάπλου του “Έλυρος” στο λιμάνι της Σούδας. Ο 45χρονος έμελλε να συνθλιβεί από τον τράκτορα του φορτηγού του.

Άμεσα υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από συναδέλφους τού θύματος, καθώς και από το πλήρωμα του πλοίου. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον άτυχο άνδρα και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Ωστόσο, ο 45χρονος υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του και ξεψύχησε.

Το Λιμεναρχείου Σούδας αναμένεται να ρίξει “φως” στις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε θανάσιμα ο ιδιοκτήτης του φορτηγού. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος φέρεται να προσπάθησε να “κοτσάρει” χωρίς προηγουμένως να έχει “δέσει” το χειρόφρενο.

Μέτρα ασφαλείας ζητούν οι αυτοκινητιστές

Στο άκουσμα του τραγικού μαντάτου, η οικογένεια του εκλιπόντος, αλλά και οι συνάδελφοί του βυθίστηκαν σε βαρύ πένθος. Όπως ανέφερε μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο πρόεδρος του Σωματείου Αυτοκινητιστών Φορτηγών Δ.Χ. Χανίων, Γιάννης Κουκουράκης, ο κλάδος των αυτοκινητιστών πενθεί.

«Ο κλάδος μας είναι πολύ λυπημένος για το ατυχές συμβάν που έγινε (σ.σ. προχθές) το πρωί στο καράβι “Έλυρος”», ανέφερε αρχικά, εμφανώς φορτισμένος, ο κ. Κουκουράκης. Αναφερόμενος στους καθημερινούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι αυτοκινητιστές, ο Γιάννης Κουκουράκης είπε ότι «ξυπνάμε το πρωί και φεύγουμε από τα σπίτια μας, χωρίς να ξέρουμε αν θα επιστρέψουμε το βράδυ στις οικογένειές μας».

«Έτσι κι αυτός ο άνθρωπος έφυγε, πήγε στη δουλειά του και δε γύρισε σπίτι του ποτέ...», δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος του Σωματείου Αυτοκινητιστών Φορτηγών Δ.Χ. Χανίων.

Εξάλλου, το φρικτό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον 45χρονο ιδιοκτήτη φορτηγού οχήματος στα Χανιά επανέφερε στο προσκήνιο με εμφατικό τρόπο την ανάγκη λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας κατά τη διαδικασία σύνδεσης των τρακτόρων με καρότσες και θαλάμους. Εξάλλου, το προχθεσινό τραγικό περιστατικό δεν ήταν το πρώτο σχετικό που λαμβάνει χώρα. Ανάλογα δυστυχήματα έχουν συμβεί και στο παρελθόν, σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ συχνοί είναι, δυστυχώς, και οι μικροτραυματισμοί οδηγών φορτηγών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News