Καιρός: «Χειμώνιασε» στην Κρήτη – Προσοχή σε ισχυρά τοπικά φαινόμενα

Κρήτη
Καιρός: «Χειμώνιασε» στην Κρήτη – Προσοχή σε ισχυρά τοπικά φαινόμενα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιδείνωση του καιρού στο νησί και ιδιαίτερα στη δυτική Κρήτη

Άλλαξε άρδην το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη που θύμισε και πάλι χειμώνα. Ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν σημειωθεί από το πρωί της Δευτέρας σε πολλές περιοχές του νησιού και οι άνεμοι πνέουν σε κάποια σημεία με ένταση έως 7 μποφόρ.

Αναλυτικά σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τη Δευτέρα οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στη δυτική Κρήτη και βαθμιαία στα υπόλοιπα τμήματα της Κρήτης και τις Κυκλάδες μέχρι τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και τις βραδινές ώρες θα φθάσουν πρόσκαιρα τοπικά τα 7 μποφόρ .Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος καιρός την Τρίτη

Για την Τρίτη αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και μέχρι το μεσημέρι, κυρίωςστο Αιγαίο καταιγίδες. Στα υπόλοιπα άστατος καιρός κατά περιόδους

νεφελώδης με λίγες τοπικές βροχές.Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Σύμφωνα με το Λινερχείο Ηρακλείου λόγω των ισχυρών ανέμων: «Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζομένων μικρών σκαφών στην περιοχή να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας των σκαφών τους. Τέλος γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα».

Για αναλυτική πρόβελψη καιρού πατήστε (ΕΔΩ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News