Καιρός στην Κρήτη: Έρχεται επιδείνωση με έντονες βροχές

Κρήτη
Καιρός στην Κρήτη: Έρχεται επιδείνωση με έντονες βροχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωτιά της Κρήτης σήμερα σε ριπές ανέμου και θερμοκρασίες

Οι υψηλες θερμοκρασίες και οι νοτιάδες που επικρατούν το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη δεν θα κρατήσουν για πολύ, όπως όλα δείχνουν.

Και αυτό γιατί όπως αναφέρει στο neakriti.gr ο μετεωρολόγος κ. Κώστας Λαγουβάρδος, αναμένεται αλλαγή άρδην του καιρού από Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου, οπότε και θα υπάρξει επιδείνωση με ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και βοριάδες.

«Οι νοτιάδες από την Κυριακή εξασθενούν, ωστόσο από την Δευτέρα περιμένουμε πολλές βροχές στην Κρήτη. Πρόκειται για μία νέα διαταραχή που θα επηρεάσει κυρίως την νότια χώρα, από την Αττική και κάτω, με Κρήτη, Κυκλάδες και Πελοπόννησο, να δέχονται έντονα καιρικά φαινόμενα», υποστήριξε μεταξύ άλλων, ο κ. Λαγουβάρδος, προσθέτοντας ότι τα άσχημα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ξεκινήσουν από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας και θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης.

Μέγιστες ριπές του ανέμου στην Κρήτη

Σήμερα, και σύμφωνα με το meteo, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στο νησί, φθάνοντας τα 7 και κατά τόπους  8 μποφόρ, δημιουργώντας προς στιγμήν μικροπροβλήματα στις πτήσεις των αεροσκαφών, έφεραν την Κρήτη μεταξύ των πρώτων θέσεων,  αναφορικά με τις μέγιστες ριπές ανέμων.

Ενδεικτικά : Σταυράκια Ηρακλείου 82 km/h, Ηράκλειο – Κνωσός 76 km/h.

Ακολουθεί σχετικός πίνακας.

Μέγιστες θερμοκρασίες

Παράλληλα και σύμφωνα με τα όσα πάντα δήλωσε στο neakriti.gr ο μετεωρολόγος κ. Κώστας Λαγουβάρδος, στην Κρήτη σήμερα είχαμε και  αρκετά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Πανελλαδικά στις 8 μεγαλύτερες τιμές, η Κρήτη έχει τις 4 υψηλότερες θερμοκρασίες, με τα Φαλάσαρνα να "κατοχυρώνουν" την πρωτιά.

Ακολουθεί σχετικός πίνακας με τις μέγιστες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν σήμερα στην Κρήτη.

Δελτίο καιρού για Κυριακή 8/3

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες αναμένεται σε μεγάλο μέρος της χώρας την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση.

Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην αναμένονται σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 9 έως 18, στην Θεσσαλία από 8 έως 19, στη Ήπειρο από 10 έως 17, στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο από 11 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 15, στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 19 και στην Κρήτη από 15 έως 23.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές έως νότιες διευθύνσεις έως 3 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.

Παρακολουθείστε εδώ την εξέλιξη του καιρού

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News