Ομάδα Αμπελουργών - Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης: Δραστήριοι αγρότες ως υποψήφιοι στις εκλογές

Κρήτη
Ομάδα Αμπελουργών - Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης: Δραστήριοι αγρότες ως υποψήφιοι στις εκλογές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλέον η Ομάδα Αμπελουργών και Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης μετεξελίχτηκε σε οργάνωση και λειτουργεί.

Δραστήριοι αμπελουργοί και ελαιοκαλλιεργητές, που έχουν αναπτύξει μέχρι σήμερα αξιόλογη δράση στους χώρους όπου ζουν και εργάζονται, μετέχουν στο κοινό ψηφοδέλτιο της Οργάνωσης Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης για τις αυριανές εκλογές στον Προφήτη Ηλία.

Μέχρι και την ώρα που έκλεινε η ύλη της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» είχαν εγγραφεί οι περισσότεροι υποψήφιοι, με τον Πρίαμο Ιερωνυμάκη - όπως πληροφορούμαστε - να ετοιμάζεται να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της οργάνωσης, ενώ η νέα διοίκηση θα είναι δεκαπενταμελής και στην πρώτη της συνεδρίαση θα εκλέξει τον πρόεδρο και θα συγκροτηθεί σε Σώμα.

Έτσι, με βάση τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε χθες, εκτός από την υποψηφιότητα του απερχόμενου προέδρου, καθώς και του Μύρωνα Χιλετζάκη που διετέλεσε επιτυχημένος αντιπρόεδρος και ξαναβάζει υποψηφιότητα, την ψήφο των αμπελουργών και ελαιοπαραγωγών της Κρήτης θα διεκδικήσουν (μεταξύ των άλλων) ο δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου Γιώργος Στειακάκης, ο επίσης δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου Μανόλης Χαιρέτης, ο αγροτοκτηνοτρόφος και παλαιό στέλεχος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου Γιώργος Τζουλιαδάκης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ασημίου, βιοκαλλιεργητής Γιάννης Φουντουλάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά στα Χανιά Μανόλης Κουβαριτάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σφακίων Γεώργιος Γερονυμάκης, ο Γιώργος Γαβαλάς από τον Άγιο Θωμά, εγγονός του παπα-Πέτρου Γαβαλά, ο πρώην δήμαρχος του πρώην δήμου Τεμένους Λάμπρος Περβολαράκης, ο σημερινός πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στον Προφήτη Ηλία Μανόλης Τσατσαράκης, ο αμπελουργός Βαγγέλης Μάρκογλου από τις Αρχάνες, γνωστός για τους αγώνες του στα συλλαλητήρια των αγροτών, το στέλεχος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου Γιώργος Βενιεράκης, ο Γιάννης Βερτούδος από την Καρκαδιώτισσα και άλλοι.

Συνολικά αναμενόταν να δηλώσουν υποψηφιότητα μέχρι 22 άτομα. Από αυτά τα άτομα - με βάση το καταστατικό της οργάνωσης - θα εκλεγούν τα 15. Πλέον η Ομάδα Αμπελουργών και Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης μετεξελίχτηκε σε οργάνωση και λειτουργεί ως συνδικαλιστικός φορέας.

Η Οργάνωση Αμπελουργών και Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2013. Στόχος της είναι να στηρίξει τα συμφέροντα των αμπελουργών και των ελαιοκαλλιεργειών και να αναδείξει την ιδιαιτερότητα και τη διαχρονική συμβολή τους στην εθνική οικονομία και την οικονομία της Κρήτης, αλλά να διαδραματίσει και τον ρόλο που χρειάζεται για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της επερχόμενης κλιματικής αλλαγής στο νησί μας.

Στο μεταξύ, υπάρχει μεγάλη διάθεση από κόσμο να κατέβει στις αυριανές εκλογές. Ωστόσο, μια δικλίδα ασφαλείας στο καταστατικό προστατεύει την οργάνωση από το ενδεχόμενο ορισμένοι να εμφανιστούν “από το πουθενά”, θέλοντας μόνο και μόνο την καρέκλα σε αυτή την οργάνωση, χωρίς πιο πριν να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ύπαρξη και λειτουργία της. Όπως έχουμε ξαναγράψει, στο καταστατικό υπάρχει ρητή απαγόρευση υποψηφιότητας σε οποιονδήποτε δεν ήταν εγγεγραμμένος στην οργάνωση τουλάχιστον κατά τους τελευταίους έξι μήνες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News