Κρήτη

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Εμπλέκονται κι άλλα άτομα στην απαγωγή;

Την εξαφάνιση νεαρού Αλβανού από τα Σφακιά τις κρίσιμες ημέρες της ομηρίας του Μιχάλη Λεμπιδάκη ερευνούν οι Αρχές

Την ώρα που οι Αρχές διερευνούν το ενδεχόμενο εμπλοκής ενός ακόμη ατόμου στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, η ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να εξετάζει προσεκτικά την υπόθεση εξαφάνισης ενός νεαρού άνδρα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να συνδέεται με την απαγωγή του Κρητικού επιχειρηματία.
Πρόκειται για νεαρό αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής, ο οποίος διέμενε στην ευρύτερη περιοχή των Σφακίων, και ο οποίος αγνοείται εδώ και περίπου δυόμισι χρόνια. Ειδικότερα, ο άτυχος άνδρας - συγγενείς του οποίου φέρονται να εκφράζουν φόβους ότι δε βρίσκεται πια στη ζωή - φέρεται να εξαφανίστηκε το χρονικό διάστημα μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου του 2017.
Πρόκειται δηλαδή για το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο Μιχάλης Λεμπιδάκης φέρεται να κρατείτο “όμηρος” σε κρησφύγετο στην ευρύτερη περιοχή των Σφακίων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο νεαρός Αλβανός φέρεται να εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το επίμαχο διάστημα.


Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από μερικούς μήνες συγγενής του αγνοούμενου νεαρού υπέβαλε στην Εισαγγελία Ρεθύμνου μήνυση κατά παντός υπευθύνου για αρπαγή και ανθρωποκτονία του αγαπημένου του ανθρώπου. Έκτοτε, οι Αρχές διεξάγουν έρευνες προκειμένου να χυθεί “φως” στην υπόθεση.

Κι άλλοι εμπλεκόμενοι;

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανέφερε χθες η εφημερίδα “Νέα Κρήτη”, οι Αρχές διερευνούν το ενδεχόμενο εμπλοκής ενός ακόμη ατόμου στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. Το άτομο αυτό φέρεται να βρέθηκε στο “κάδρο” των ερευνών των Αρχών, εξαιτίας αποτυπώματός του που φέρεται να εντοπίστηκε στο τελευταίο κρησφύγετο όπου κρατείτο ο απαχθείς επιχειρηματίας, στο Ρέθυμνο.
Σημειώνεται ότι τα σχετικά αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών αναμένεται να σταλούν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του εν λόγω άνδρα. Το συγκεκριμένο άτομο φέρεται να “εμφανίζεται” να συνομιλεί τηλεφωνικά με κάποιους από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση απαγωγής. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι βρέθηκε αποτύπωμά του σε χώρο όπου κρατείτο “όμηρος” ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, φέρεται να ώθησε τις Αρχές να ασχοληθούν με τη διερεύνηση του ενδεχομένου εμπλοκής τού εν λόγω άνδρα στην υπόθεση.

Τέσσερις υπό διερεύνηση

Επισημαίνεται, πάντως, ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν είναι το μόνο που φέρεται να βρίσκεται στο “κάδρο” των ερευνών των Αρχών στο πλαίσιο της διερεύνησης του ενδεχομένου να υπάρχουν κι άλλα άτομα που εμπλέκονται στην απαγωγή πέραν των “12” που καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.
Υπενθυμίζεται ότι με την ολοκλήρωση της πολύκροτης δίκης, τον Φεβρουάριο του 2019, το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει τα πρακτικά και την απόφαση στην Εισαγγελία, προκειμένου εκείνη να επιληφθεί της περαιτέρω διερεύνησης για τυχόν εμπλοκή άλλων ατόμων στην υπόθεση: Πρόκειται για τέσσερις άνδρες, τα ονόματα των οποίων ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης.

Αίτημα αποφυλάκισης

Την περασμένη Τετάρτη, το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης υπό όρους που είχαν υποβάλει δύο από τους 12 καταδικασθέντες για τη συμμετοχή τους στην απαγωγή: Το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης απέρριψε τις αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής που υπέβαλαν ο 45χρονος ιδιοκτήτης μάντρας ανταλλακτικών κι ο 41χρονος Βορειοελλαδίτης φίλος του.
Τον Φεβρουάριο του 2019, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης είχε επιβάλει συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών στον 45χρονο ιδιοκτήτη της μάντρας ανταλλακτικών, στο Ρέθυμνο, που αποτελούσε το τελευταίο κρησφύγετο όπου κρατείτο ο απαχθείς επιχειρηματίας. Ο 45χρονος είχε κριθεί ένοχος για την πράξη της αρπαγής, για απόπειρα εκβίασης, καθώς και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Το δικαστήριο τον απάλλαξε, ωστόσο, από τις υπόλοιπες πράξεις που του είχαν αποδοθεί.
Ο 41χρονος κατηγορούμενος, που κατάγεται από τη Βόρεια Ελλάδα, είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2017, λίγες εβδομάδες μετά την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Ο 41χρονος συνελήφθη στο Ρέθυμνο, καθώς οι Αρχές βρήκαν αποτυπώματά του σε ευρήματα στον τελευταίο χώρο κράτησης του απαχθέντος. Πέρυσι τον Φεβρουάριο, ο 41χρονος κρίθηκε ένοχος για αρπαγή, για άμεση συνέργεια στην απόπειρα εκβίασης, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για κατοχή φυσιγγίων (πλημμέλημα), ενώ απαλλάχθηκε από τις υπόλοιπες πράξεις. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τού επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών και δύο μηνών, ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή ύψους 1.500 ευρώ.

Η αθώωση

Πριν από μερικές εβδομάδες, αθωώθηκε από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ηρακλείου η κοπέλα, η οποία φέρεται να είχε εμπλακεί στην πολύκροτη υπόθεση από τον ίδιο της τον πατέρα. Η νεαρή γυναίκα είναι η κόρη του 62χρονου άνδρα ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2019 είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και δύο μηνών για την εμπλοκή του στην υπόθεση Λεμπιδάκη.
Για την κοπέλα, η οποία κατά τον χρόνο τέλεσης των πράξεων που της είχαν αποδοθεί από τις Αρχές ήταν μόλις 16 ετών, είχε σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία λόγω του ότι ήταν ανήλικη. Η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, όπως προβλέπει ο νόμος για ανήλικους κατηγορούμενους. Τελικά το δικαστήριο απάλλαξε την κοπέλα από τις πράξεις της «συνέργειας στην αρπαγή» του Μιχάλη Λεμπιδάκη και της «συνέργειας στην απόπειρα εκβίασης».

Τον είχαν δει με καταδικασθέντες για την απαγωγή

Πώς, ωστόσο, οι Αρχές έφτασαν να έχουν υποψίες ότι η υπόθεση εξαφάνισης του νεαρού ενδεχομένως να σχετίζεται με την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία; Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει στη διάθεση της Αστυνομίας μαρτυρία ατόμου από τον στενό κύκλο του αγνοούμενου Αλβανού, σύμφωνα με την οποία ο τελευταίος εθεάθη τελευταία φορά μαζί με άτομο (ή άτομα) που έχει (ή έχουν) καταδικαστεί για την υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια