Ηλίας Μαμαλάκης: O πιο γλυκός άνθρωπος της ελληνικής γαστρονομίας

Κρήτη
Ηλίας Μαμαλάκης: O πιο γλυκός άνθρωπος της ελληνικής γαστρονομίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζωή γεμάτη ανατροπές για ένα άνθρωπο που έχει βιώσει τα πάντα

Πέμπτη βράδυ και ο Στέλιος Ζερβός, δέκα λεπτά πριν τις έντεκα, υποδέχεται ανθρώπους που έχουν μια ιστορία να πουν. Προσωπικές αφηγήσεις που δεν ειπώθηκαν ποτέ.

Αυτή την Πέμπτη στη «ΚΡΗΤΗ TV» παρακολουθήσαμε μια  «χορταστική» συνέντευξη με τον πιο γλυκό άνθρωπο της ελληνικής γαστρονομίας, τον μάγειρα του απλού Made In Greece, τον Ηλία Μαμαλάκης.

Μεγάλωσε στο Μαρούσι και την Πεύκη που τότε ήταν εξοχή και απολάμβανε το παιχνίδι στο χώμα, ενώ όπως αναφέρει είναι «ότι καλύτερο για να ένα παιδί να παίζει ελεύθερο, χωρίς φόβους. Ήταν τα καλύτερα μου χρόνια».

Έχασε τον πατέρα του σε μικρή ηλικία, ο οποίος βασανίστηκε από τους Γερμανούς, παρόλα αυτά θυμάται τρυφερές στιγμές που έζησε μαζί του στα παιδικά του χρόνια. Η μητέρα του πρόλαβε να δει την επιτυχία του, όμως αν και ήταν άνθρωπος που της άρεσε να εκδηλώνεται εύκολα, ήταν βαθιά περήφανη για τον ίδιο.

Στην συνέχεια μετακόμισε στον «παράδεισο» της Φωκίωνος Νέγρη, έναν δρόμο στην Κυψέλη με έντονη «ζωή», που συγκέντρωνε όλους τους αστέρες, τραγουδιστές και ηθοποιούς, της εποχής.

Σπούδασε στην «Ανωτάτη Εμπορική Σχολή», της οποία ολοκλήρωση «πιο γρήγορα από ότι έπρεπε γιατί δεν γλέντησε τόσο τα φοιτητικά του χρόνια», πήγε στρατό της εποχή πραξικοπήματος του Ιωαννίδη και στην συνέχεια ακολούθησε το «κυνήγι της επιτυχίας» σε διάφορες πολυεθνικές εταιρείες.

Ο Ηλίας Μαμαλάκης κατάφερε με βασικά υλικά την αγάπη και την ερευνά να γίνει η εμβληματική φυσιογνωμία του μαγειρικού τοπίου στην Ελλάδα. Ταξίδεψε, ερεύνησε, κατέγραψε, «ξεφόβησε τον κόσμο και τον έβαλε ξανά  στην κουζίνα... ολοταχώς», όπως λέει ο ίδιος.

Η ζωή του ήταν γεμάτοι ανατροπές και με το Στέλιο Ζερβό έκαναν μια «χορταστική» συνέντευξη.

«Βραδινές Ιστορίες» – Πέμπτη στις 22:50 – «ΚΡΗΤΗ TV».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News