Κρήτη

Νέο «πνεύμονα πρασίνου» δημιούργησαν μαθητές του δημοτικού σχολείου Πύργου

Την προηγούμενη εβδομάδα σε παρόμοια συνάντηση είχε γίνει η προεργασία για την σημερινή δενδροφύτευση.

Με τον καιρό καλό σύμμαχο , οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Πϋργου Αστερουσίων, ξεκίνησαν γύρω στις 10.00 το πρωί για το Δασάκι του Πύργου Μονοφατσίου.

Οι "Μελίτακες Κοιν ΣΕΠ" συνεπείς στο ραντεβού τους, έφτασαν κι αυτοί με τα δεντράκια που είχαν φυτευτεί πέρυσι στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Μαθαίνω να φυτεύω τη ζωή και το φαί μου προστατεύω».

Παρόντες ήταν επίσης σύσσωμο το Νηπιαγωγείο Πύργου, ο Πρόεδρος της κοινότητας Βασίλης Λεντιδάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Γιάννης Δακανάλης, ο Αντιπρόεδρος Νίκος Γκοντές,   αρκετοί γονείς των μαθητών και χωριανοί.

Την προηγούμενη εβδομάδα σε παρόμοια συνάντηση είχε γίνει η προεργασία για την σημερινή δενδροφύτευση.

Έτσι όλα ήταν έτοιμα.

Η αρχή έγινε από την κα Στέλλα Χατζηγεωργίου Γεωπόνο και μέλος της ομάδας Μελίτακες, που έδειξε στα παιδιά τι είδους δέντρα θα φυτευτούν.

Ο Μανώλης Βαρδάκης υπεύθυνος της ομάδας,  εξήγησε στους μαθητές  την χρησιμότητα του κάθε δέντρου και τους τόνισε πόσο καλό κάνουν στο περιβάλλον του τόπου τους με την σημερινή τους ενέργεια.

Η συνεργασία σύσσωμης της Σχολικής κοινότητας, σε μια εποχή που η αλληλεγγύη και η υποστήριξη δράσεων , για την  εξοικονόμηση περιβαλλοντικών πόρων είναι το ζητούμενο και είναι επιβεβλημένη.

Πόσο μάλλον για την ευρύτερη περιοχή των Αστερουσίων όπου η ανάγκη για αειφορία είναι άμεση συνέπεια της καθημερινότητας!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια