default-image

Κορωνοϊός: Αρνητικά τα 3 κρούσματα στην Κρήτη - Ανακούφιση στην Πανεπιστημιακή κοινότητα Ρεθύμνου

Κρήτη
Κορωνοϊός: Αρνητικά τα 3 κρούσματα στην Κρήτη - Ανακούφιση στην Πανεπιστημιακή κοινότητα Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλος στην αγωνία για τα 3 άτομα που υποβλήθηκαν σε εξετάσεις

Ανακούφιση στην Πανεπιστημιακή κοινότητα του Ρεθύμνου καθώς το περιστατικό που εξεταζόταν δεν αποτελεί τελικά για κρούσμα κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα αρνητικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο 20χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο. Ο φοιτητής συμμετείχε στην εκδρομή σε Αίγυπτο και Ισραήλ και εδήλωσε συμπτώματα ωστόσο τα αποτελέσματα από το Εργαστήριο Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης σκόρπισαν χαρά, αφού δεν τελικά δεν προκύπτει λόγος ανησυχίας. 

Στο Εργαστήριο Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης εκτιμούν ότι τον νεαρό της ηλικίας του φοιτητή λειτούργησε «θώρακας» απέναντι στον ιό, σε αντίθεση με τα 21 άτομα που συμμετείχαν στην επίμαχη εκδρομή και βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Τι θα γίνει με τα μαθήματα

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλίδη δε θα λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο μέχρι τη Δευτέρα, εκτός κι αν υπάρξει αντίθετη απόφαση του υπουργείου, μάλιστα έχει δημοσιευτεί κοινή υπουργική απόφαση που αναστέλλει τη λειτουργία του Πανεπιστημίου.

Την απόφαση επιβεβαίωσε μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV και ο αντιπρύτανης κ. Κωνσταντίνος Σπανουδάκης.

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου

Αργά το βράδυ της Πέμπτης μάλιστα, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι το Πανεπιστήμιο θα λειτουργήσει ξανά τη Δευτέρα 9 Μαρτίου. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Πρυτανείας Πανεπιστημίου Κρήτης

«Επαναλειτουργία Πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου από την Δευτέρα 9/3

Σύμφωνα με την αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 15534/5.3.2020 κοινή απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργού Υγείας απαγορεύτηκε προσωρινά η λειτουργία των πάσης φύσεως δομών του Πανεπιστημίου Κρήτης που εδρεύουν στο Ρέθυμνο, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας για το χρονικό διάστημα από 5.3.2020 έως και 6.3.2020, κατά τα αναφερόμενα στην από 5.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Το δείγμα του υπό εξέταση φοιτητή, το οποίο ελέγχθηκε από το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης αποδείχθηκε αρνητικό, ενώ ο ίδιος ο φοιτητής έχει ανανήψει. Αρνητικά αποδείχτηκαν και τα δείγματα υπό εξέταση πολιτών σε Χανιά και Ηράκλειο. Κατόπιν τούτων θα επαναληφθεί κανονικά από τη Δευτέρα 9/3 η λειτουργία του Ιδρύματος στο Ρέθυμνο. Θα εξακολουθήσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Στο μεταξύ έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για τη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων υγιεινής, ενώ γίνονται και άλλες διαβουλεύσεις προς την κατεύθυνση αυτή».

Αρνητικά και τα άλλα δύο περιστατικά

Αρνητικά στον κορωνοϊό βρέθηκαν και τα άλλα δύο κρούσματα στην Κρήτη που είχαν χαρακτηριστεί ύποπτα. 

Σε ότι αφορά στα δύο περιστατικά στο Ηράκλειο που είχαν κριθεί ύποπτα, αφορούσαν στο ΤΕΠ και κλινική του νοσοκομείου. Για το άτομο που απευθύνθηκε στο ΤΕΠ προήλθε από το Ρέθυμνο, είχε ταξιδέψει στην Ιταλία και με την επιστροφή του εμφάνισε συμπτώματα. Στην δεύτερη περίπτωση επρόκειτο για πιο σοβαρό περιστατικό αφού είχε πνευμονολογικές επιπλοκές αλλά δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό, οπότε αν είχε βρεθεί θετικό στον ιό θα σήμαινε ότι ο κορωνοϊός είχε φτάσει ήδη εδώ και καιρό στο νησί μας. Ευτυχώς όμως και στις δύο αυτές περιπτώσεις δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Ανακούφιση επικρατεί για μια ακόμη φορά στην Κρήτη αφού μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στο νησί μας. Κάποια στιγμή θα καταγραφεί περιστατικό ωστόσο οι επιστήμονες συνιστούν απόλυτη ψυχραιμία και τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News