Π. Τσακαλίδης: Αποφάσεις το Σάββατο για σχολεία και Πανεπιστήμια με φόντο τον κορωνοϊό

Κρήτη
Π. Τσακαλίδης: Αποφάσεις το Σάββατο για σχολεία και Πανεπιστήμια με φόντο τον κορωνοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αποκάλυψε ο πρύτανης στην εκπομπή ''Κρήτη σήμερα"

Το Σάββατο θα υπάρξει συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας με φόντο τον κορωνοϊό προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για το τι θα γίνει με την εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες. Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Παναγιώτης Τσακαλίδης μέσα από την εκπομπή «Κρήτη σήμερα» με αφορμή το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού – έναν φοιτητή σε σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο. Ενδέχεται λοιπόν, από το Σάββατο -αν όχι νωρίτερα- να έχουμε γενικευμένα μέτρα σε ολόκληρη τη χώρα για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και για τα δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα της χώρας.

Αυτό που τόνισε επιπλέον ο κ. Τσακαλίδης είναι ότι ενημερώθηκαν το πρωί της Πέμπτης από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας για το γεγονός ότι μπορεί να υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού στο Ρέθυμνο. Μάλιστα, η ενημέρωση αυτή ήρθε έπειτα από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε προκειμένου να βρεθούν όλοι όσοι είχαν επαφές με το ένατο κρούσμα στην Πάτρα.

Όπως επιβεβαίωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο νεαρός φοιτητής ήταν συνταξιδιώτης των τελευταίων 21 κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν.

Αργά το απόγευμα βρήκαν τα αποτελέσμα τα οποία προκάλεσαν ανακούφιση στην Πανεπιστημιακή κοινότητα του Ρεθύμνου, κιαθώς ο φοιτητής είναι αρνητικός στον κορωνοϊό. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News