«Αντιθέσεις»: Η κρίση στον Έβρο, η απειλή του Ερντογάν και η στάση της Ε.Ε

Κρήτη
«Αντιθέσεις»: Η κρίση στον Έβρο, η απειλή του Ερντογάν και η στάση της Ε.Ε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γεω-στρατηγικός αναλυτής και επικεφαλής του «Ινφογνώμων» Σάββας Καλεντερίδης αναλύει όλες τις τελευταίες εξελίξεις

Αυτή την Παρασκευή στις 22.00 στις «Αντιθέσεις», όλες οι εξελίξεις γύρω από την κρίση στον Έβρο, την στάση της Τουρκίας και της Ε.Ε.

-Η κρίση στον Έβρο με τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, «πεσκέσι» από τον ασύμμετρο εκβιασμό- απειλή του Ερντογάν, μετά τις πολυσύνθετες εξελίξεις στη Συρία.

-Η στάση της Ε.Ε. στο προσφυγικό- μεταναστευτικό και ο ρόλος που θέλει να επιφυλάξει στην Ελλάδα.

-Ο σχεδιασμός μετά την αλλαγή των συνθηκών του Δουβλίνου με βάση τις Γερμανικές προτάσεις και η τάση για περίκλειστη Κεντρική Ευρώπη. Η «παγίδα» Ερντογάν και πως και που πρέπει να αντιδράσει η Ελλάδα.

-Η στρατηγική σχεδιασμένων προκλήσεων της Τουρκίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, το σύμπλεγμα του Καστελόριζου και την Ανατολική Μεσόγειο .

-Οι εξελίξεις γεωπολιτικά και πως το μεταναστευτικό- προσφυγικό μπήκε στην ατζέντα της έντασης.

Ο γεω-στρατηγικός αναλυτής και επικεφαλής του «Ινφογνώμων» Σάββας Καλεντερίδης  αναλύει όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Παρεμβαίνουν ο  Ζαχαρίας Μίχας είναι συνιδρυτής και διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας (ΙΑΑΑ/ISDA), συνεργάτης του defence-point.gr.

Ο διδάκτορας Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Φίλης, ο Ιστορικός Ερευνητής – συγγραφέας, συνιδρυτής του «Άρδην» Γιώργος Καραμπελιάς και ο καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο Α.Π.Θ. Γιώργος Μαργαρίτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News