«Ανεξήγητη» φωτιά σε εγκαταλειμμένο σπίτι στην Πόμπια

Κρήτη
«Ανεξήγητη» φωτιά σε εγκαταλειμμένο σπίτι στην Πόμπια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη μια φωτιά μετά την άλλη έσβηναν χτες οι πυροσβέστες της Κρήτης

Στο πόδι ήταν χτες, Τετάρτη, οι πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Κρήτης, αφού κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τη μία φωτιά μετά την άλλη.

Η πρώτη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί στις Μαλάδες Ηρακλείου, υπό άγνωστες αιτίες. Στο σημείο έσπευσαν 2 άνδρες με 1 όχημα του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ηρακλείου, οι οποίοι έσβησαν τη φωτιά, αφού πρόλαβε να κάψει 1 στρέμμα από υπολείμματα καλλιεργειών.

Λίγα λεπτά πριν από τις 4 το μεσημέρι 4 άνδρες με 2 οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μοιρών έσπευσαν σε φωτιά στην Πόμπια. Πρόκειται για πυρκαγιά που επίσης ξέσπασε υπό άγνωστες αιτίες σε παλιό γκρεμισμένο σπίτι του χωριού της Μεσαράς.

Οι φωτιές συνεχίστηκαν και το βράδυ, αφού λίγο πριν από τις 9 ένα τζάκι άρπαξε φωτιά στο Καμπάνι Ακρωτηρίου. 3 άνδρες με 1 όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων έσβησαν τη φωτιά, η οποία και προκάλεσε μικρές ζημιές.

Δύο αστικές πυρκαγιές είχαν να αντιμετωπίσουν οι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσία Ρεθύμνου και του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ηρακλείου. Η φωτιά στο Ρέθυμνο (επί της οδού Κουρμούλη) ξέσπασε λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ και προκάλεσε μικρές ζημιές, ενώ η φωτιά στο Ηράκλειο ξέσπασε 10 λεπτά μετά τις 10 το βράδυ στους Αθανάτους. Μάλιστα, επρόκειτο για μεγάλη φωτιά αφού στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα με 10 άνδρες.

Κινητοποιήση υπήρξε και στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Επισκοπής στις 10:30 βράδυ, όταν ξέσπασε φωτιά στον Καλονύχτη Ρεθύμνου σε 0,5 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Για όλα τα παραπάνω περιστατικά, το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής διενεργεί τη σχετική προανάκριση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News