Κορωνοϊός: Σε συναγερμό οι Αρχές για το αν θα δέσει στην Κέρκυρα το πλοίο που είχε πιάσει Κρήτη

Κρήτη
Κορωνοϊός: Σε συναγερμό οι Αρχές για το αν θα δέσει στην Κέρκυρα το πλοίο που είχε πιάσει Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε συναγερμό τρία υπουργεία για το θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναφορικά με το κρούσμα κορωνοϊού στο κρουαζιερόπλοιο MSC Opera

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις διεξάγονται ανάμεσα σε τρία υπουργεία - Τουρισμού, Ναυτιλίας, Υγείας -  αλλά και του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) για το θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη, δηλαδή για το αν θα πιάσει το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera Κέρκυρα.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, όπως αναφέρει το ethnos.gr, τις επόμενες ώρες θα εξεταστούν όλοι οι επιβάτες του πλοίου για το αν παρουσιάζουν συμπτώματα παρόμοια με του κοροναϊού. Αν συμβεί αυτό και υπάρχουν ενδείξεις για ύποπτο κρούσμα θα εξεταστεί η πιθανότητα να μην κατέβουν οι επιβάτες στην Κέρκυρα.

Ο εφιάλτης του κορoναΐου χτύπησε νέο κρουαζιερόπλοιο με 2.000 επιβάτες, το οποίο μάλιστα βρίσκεται στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο καπετάνιος του πλοίου ενημέρωσε όλους τους επιβάτες να επιστρέψουν άμεσα στο κρουαζιερόπλοιο και να παραμείνουν σε αυτό καθώς επιβάτης που είχε αποβιβαστεί στη Γένοβα, διάγνωστηκε με κοροναϊό.

Την δική της εκδοχή δίνει η πλοιοκτήτρια εταιρεία, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το πλοίο συνεχίζει κανονικά στη ρότα του για Κέρκυρα.  

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της εταιρείας:

Συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera από τον Πειραιά για την Κέρκυρα, σύμφωνα με την εταιρεία. Δεν χρειάστηκε να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.

Δεν υπάρχουν στο κρουαζιερόπλοιο επιβάτες ή μέλη του πληρώματος που να έχουν αναφέρει τυχόν συμπτώματα παρόμοια με τη γρίπη, αλλά ούτε χρειάστηκε να ληφθούν κάποια πρόσθετα υγειονομικά μέτρα. Το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera κινείται επί του παρόντος όπως προβλέπεται και συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του από τον Πειραιά για την Κέρκυρα.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η MSC αναφορικά με έναν επιβάτη αυστριακής υπηκοότητας, ο οποίος είχε ταξιδέψει με το ίδιο κρουαζιερόπλοιο στην Ανατολική Μεσόγειο από 17 έως 28 Φεβρουαρίου και εξετάστηκε θετικά χθες, 3 Μαρτίου, για το COVID-19.

Για το θέμα ενημέρωσαν την εταιρεία οι υγειονομικές αρχές στην Αυστρία, αναφέροντας ότι ο  επιβάτης επέστρεψε απευθείας στην Αυστρία μέσω της βόρειας Ιταλίας στις 28 Φεβρουαρίου αμέσως μετά την αποβίβαση από την κρουαζιέρα του στη Γένοβα της Ιταλίας.

Το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera έφθασε νωρίτερα σήμερα στον Πειραιά και ενημέρωσε για το θέμα τις ελληνικές υγειονομικές αρχές, ενώ ζητήθηκε από τους επιβάτες να παραμείνουν προληπτικά στο πλοίο εν αναμονή της καθοδήγησης των τοπικών αρχών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News