Κρήτη

Πως καίμε υπολείμματα καλλιεργειών

Η ελεγχόμενη καύση πρέπει πάντα να γίνεται παρουσία του ατόμου που την πραγματοποιεί και μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή.

Με αφορμή τα πολλαπλά περιστατικά πυρκαγιάς που λαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτης, εξαιτίας της μη ελεγχόμενης καύσης σε υπαίθριους χώρους, η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Κρήτης, δίνει οδηγίες για την ενημέρωση των πολιτών.

Ακολουθούν οι οδηγίες:

  • Η ελεγχόμενη καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών πρέπει να συντελείται ημέρες και ώρες που δεν πνέουν έντονοι άνεμοι και που δεν προβλέπεται να υπάρξουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, όποτε καλό θα είναι οι συμπολίτες μας να συμβουλεύονται τα τοπικά Δελτία Καιρού, πριν προβούν σε οποιαδήποτε διαδικασία καύσης.
  • Η ελεγχόμενη καύση πρέπει πάντα να γίνεται παρουσία του ατόμου που την πραγματοποιεί και μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή.
  • Με το τέλος της ελεγχόμενης καύσης, πρέπει να σβήνονται τα υπολείμματα της εστίας με νερό ή να σκεπάζονται με χώμα, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς τις επόμενες ώρες ή και ημέρες, καθώς ο άνεμος μπορεί να προκαλέσει μεταφορά καιόμενων σωματιδίων.
  • Η ελεγχόμενη καύση πρέπει να συντελείται με τρόπο ώστε να μην προκαλείται πρόβλημα για παρακείμενες ιδιοκτησίες π.χ. καλλιέργειες, οικίες κλπ. αλλά ούτε να διαχέεται ο καπνός και τα παράγωγα της καύσης σε οδικό δίκτυο, προκαλώντας δυσκολία και επικινδυνότητα στην κυκλοφορία.

«Εφιστούμε την προσοχή όλων, καθώς οι παραβάτες των ανωτέρω αλλά και οι παραβάτες πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια, θα ελέγχονται όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια