Σιβιανή Μάσκα: Η «επιβλητική» μάσκα που μονοπωλεί κάθε καρναβάλι

Κρήτη
Σιβιανή Μάσκα: Η «επιβλητική» μάσκα που μονοπωλεί κάθε καρναβάλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επινοήθηκε πριν από πάρα πολλά χρόνια από τον κύριο Οδυσσέα Μεσσαριτάκη

Είναι μεγάλη, εντυπωσιακή αλλά και… τρομακτική η Σιβιανή μάσκα που «γεννήθηκε» πριν από πολλές δεκαετίες στον Σίβα του Δήμου Φαιστού και από τότε μονοπωλεί το ενδιαφέρον σε κάθε καρναβαλική εκδήλωση που πραγματοποιείται στο χωριό. Μικροί και μεγάλοι την βλέπουν εκστασιασμένοι. Φυσικά, δε διστάζουν να τη φορέσουν και να παρελάσουν με αυτήν.

Η Σιβιανή μάσκα επινοήθηκε πριν από πάρα πολλά χρόνια από τον κύριο Οδυσσέα Μεσσαριτάκη ο οποίος ήταν μικρό παιδί όταν ξεκίνησε να σκαλίζει έναν αθάνατο, αφήνοντας τη φαντασία του ελεύθερη.

Η εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» βρέθηκε στον Σίβα, συνάντησε τον κ. Οδυσσέα και ο ίδιος μας διηγήθηκε την ιστορία της Σιβιανής μάσκας. Μάλιστα, πήρε τα εργαλεία του για να μας δείξει πώς τη δημιουργεί και τι υλικά χρησιμοποιεί.

Μάλιστα, το 1998 ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Ψιλάκης μέσα από την εκπομπή του στην ΚΡΗΤΗ TV "Ο μίτος της Αριάδνης" είχε συναντήσει τον κ. Μανώλη Σταυρουλάκη ο οποίος έδειξε στον τηλεοπτικό φακό βήμα - βήμα όλα τα μυστικά του αθάνατου ώστε αυτός να γίνει τελικά μία αποκριάτικη μάσκα η οποία όχι μόνο θα εντυπωσιάζει, αλλά και θα τρομάζει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News