default-image

Κορωνοϊός: Στο Ιολογικό Εργαστήριο της Κρήτης οι έλεγχοι - Μετά τις αποκαλύψεις στην εκπομπή «Αντιθέσεις»

Κρήτη
Κορωνοϊός: Στο Ιολογικό Εργαστήριο της Κρήτης οι έλεγχοι - Μετά τις αποκαλύψεις στην εκπομπή «Αντιθέσεις»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπήρχε εργαστήριο στην Κρήτη αλλά δεν είχε ληφθεί υπόψιν

Μια αποκάλυψη που προκάλεσε αίσθηση και έφερε εξελίξεις έκανε χτες η εκπομπή  «Αντιθέσεις» της ΚΡΗΤΗ TV.  Όπως αποκαλύφθηκε ενώ στην Κρήτη υπάρχει ένα καθόλα άρτιο Ιολογικό εργαστήριο της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Κρήτης, αυτό του καθηγητή κ. Σουρβίνου, το οποίο μάλιστα ήδη από τις 11 Φεβρουαρίου έχει ενημερώσει εγγράφως τους αρμόδιους σε περιφέρεια και ΥΠΕ πως είναι διαθέσιμο κι έτοιμο να συνδράμει στην μάχη κατά του κορονωϊου, αυτό αγνοήθηκε.

Την ώρα που Κρήτη ερχόταν αντιμέτωπη με το πρώτο πιθανό κρούσμα κορωνοϊού η κοινότητα έπρεπε να περιμένει περισσότερες από 24 ώρες για να μάθει το αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου ενώ θα μπορούσε μέσα σε τρεις ώρες από τη λήψη του δείγματος αυτό να έχει ταυτοποιηθεί.

Αιτία της καθυστέρησης το ταξίδι του δείγματος από την Κρήτη προς το Ινστιτούτο Παστέρ την ίδια ώρα που στη Κρήτη και δη στο Ηράκλειο υπάρχει ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο έτοιμο και μάλιστα από νωρίς να συνδράμει.

Είχε ενημερώσει από τις 11 Φεβρουαρίου

 Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Αντιθέσεις» της ΚΡΗΤΗ TV με έγγραφο του προς την περιφέρεια και την 7η ΥΠΕ, το Ιολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημιακού είχε από τις 11 Φεβρουαρίου ενημερώσει για την ετοιμότητα του και την αρτιότητα του. 

  Ωστόσο λόγοι… γραφειοκρατικοί το κράτησαν κλειστό έως και σήμερα που μετά από ενέργειες της ΥΠΕ το ιολογικό εργαστήριο του πανεπιστημίου Κρήτης, επικεφαλής του οποίου είναι ο καθηγητής κ. Σουρβίνος εντάσσεται στα εργαστήρια του δικτύου που θα διενεργούν ελέγχους ύποπτων κρουσμάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News