Καιρός: Φθινοπωρινό σκηνικό με κρύο και ανέμους

Κρήτη
Καιρός: Φθινοπωρινό σκηνικό με κρύο και ανέμους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καιρός επιφυλάσσει... εκπλήξεις για το Τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας;

Με άστατο καιρό ξεκίνησε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αφού σήμερα Σάββατο ο καιρός κάθε άλλο παρά... άνοιξη θυμίζει.

Αναλυτικότερα στην Κρήτη αναμένονται: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν Δυτικοί βορειοδυτικοί 7 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Σύμφωνα με την ΕΜΥ , ο καιρός σήμερα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα θα έχει νεφώσεις με βροχές, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες κατά τόπους ισχυρές με βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα βελτιωμένος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά.

Πρόγνωση για την Κυριακή

Γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στα βορειοδυτικά λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ενημερωθείτε εδώ για την εξέλιξη του καιρού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News